РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.840 39.205 38.800
EUR 42.180 42.709 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

У Міністерстві дискутують, чи потрібні кафе або магазини у нових парках

Чи потрібні сучасні стаціонарні кафе або магазини у кожному новому парку - Мінрегіон розглядає пропозицію щодо змін у ДБН

2527 12.09.2019 в 07:49


У Міністерстві дискутують, чи потрібні кафе або магазини у нових парках

Триває оновлення державних будівельних норм щодо благоустрою територій

У Міністерстві розвитку громад і територій триває процес оновлення державних будівельнмх норм щодо благоустрою територій. Зокрема вивчається пропозиція – передбачати у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів парку.

Це дозволить покращити комфортні умови для відпочиваючих, особливо з дітьми, а також, на думку ініціаторів змін, може сприяти мінімізації розвитку стихійної торгівлі.

“Зазвичай під час прогулянки парком, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше - нормальний туалет у близькій доступності. Друге - місце, де можна придбати питної води, морозива або просто перепочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно потрібні відповідні умови та проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проектуванні. Щоб у кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе чи магазин. Щоб там або поряд був нормальний доступний туалет для всіх та інші зручності”, - написав зімміністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Він наголошує, що такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів.

“На кожному кроці у парку мають бути сучасні смітники та інші зручності для людей. Але ніяк не кафе. Думаю, одного, максимум 2, якщо це дуже великий парк, буде достатньо”, - відмічає Парцхаладзе.

Таку ідею підтримали і користувачі мережі Facebook, які взяли участь в опитуванні на сторінці заступника міністра. Відтак із 3 тисяч опитуваних майже 2,8 проголосували за сучасні кафе або магазини в парках. Багато з підписників зосереджували свою увагу на тому, що такі заклади мають бути обов’язково з туалетами, а їх будівлі мають естетично гармоніювати із загальним виглядом парків.

Нагадаємо, що ДБН Б.2.2-5:2011 “Благоустрій територій” встановлює вимоги щодо нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів благоустрою незалежно від їх підпорядкування та форми власності. Це парки (гідро-, луго-, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери; пам’ятки культурної та історичної спадщини; майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, зупинки та споруди міського громадського транспорту, майданчики для паркування; пляжі; кладовища; інші території загального користування; прибудинкові території; території підприємств; водоохоронні зони та прибережні захисні смуги в межах населених пунктів.

Раніше ми писали про те, що в Україні планують змінити норми щодо висадки і поливу дерев у містах. А також про те, що фандомати можуть стати в Україні звичною справою.

Про внесення змін до Державних будівельних норм читайте у розділі «ДБНи», тут зібрані ВСІ нововеддення норм та коментарі експертів.

Чи потрібні, на вашу думку, кафе або магазини у кожному новому парку?
ЗА! 3 ПРОТИВ! 0
ПОЧЕМУ ВЫ ТАК ДУМАЕТЕ?
ДОБАВИТЬ КОММЕНТАРИЙ



Запрещается использование нецензурной лексики, оскорблений, гиперссылок на сторонние ресурсы
Отправить
 
 
Интересные новости:
11.09.2019
1978
Нові та реконструйовані станції метро матимуть обов‘язковий безбар‘єрний простір для люд...
11.09.2019
1875
З вересня набули чинності нові будівельні норми щодо проектування доріг загального користування. Сер...
10.09.2019
2085
Протизасліплювальні екрани на на розділювальних смугах трас допоможуть зменшити аварійність у темний...
24.08.2023
2036
Проектом наказу пропонується затвердити зміни, якими визначити особливості розроблення розділу або ч...
24.08.2023
1801
Встановлюються чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових тунелів на дорогах та залізничних ш...
15.08.2023
2996
Документ встановлює чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових захисних споруд, а також рекон...