РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як правильно вибрати постачальника в умовах нового ринку елекроенергії

З появою нового ринку електроенергії перед споживачами не лише відкрились нові можливості, а постала проблема вибору надійного постачальника електроенергії в конкурентному середовищі. На ринку електроенергії, на жаль, почали з’являтися як не дуже сумлінні постачальники, так і відверті шахраї, що користуються необізнаністю, а іноді й надмірним бажанням споживачів «заощадити»

4149 11.09.2019 в 08:10



Як підприємству зробити правильний вибір та не помилитися

З початку нинішнього року в Україні діє вільний ринок електроенергії. Це означає, що кожен споживач має змогу самостійно обирати, у кого і за якими цінами купувати електроенергію.

На виконання вимог нового закону «Про ринок електричної енергії» створені оператори системи розподілу (ОСР) та компанії-постачальники електроенергії.

ОСР – це власники розподільчих мереж, звичні для всіх обленерго, постачальники електричної енергії – це, зазвичай, комерційні структури, які щойно отримали ліцензію і не мають достатнього досвіду й фінансових можливостей для здійснення якісного та довготривалого постачання значних обсягів електроенергії.

Перед споживачами не лише відкрились нові можливості, а постала проблема вибору надійного постачальника електроенергії в конкурентному середовищі.

На ринку електроенергії, на жаль, почали з’являтися як не дуже сумлінні постачальники, так і відверті шахраї, що користуються необізнаністю, а іноді й надмірним бажанням споживачів «заощадити».

Одні пропонують штучно занижені ціни з метою залучення клієнтів. Такі методи конкуренції сьогодні відносять до недобросовісних, хоча споживачі, на перший погляд, від цього виграють. Натомість отримують низьку якість, непрофесійне обслуговування, а у майбутньому підвищення ціни.

Інші пропонують такі знижки на електричну енергію, що у підсумку її кінцева вартість навіть не забезпечить покриття витрат постачальника на закупівлю електричної енергії на відповідних сегментах ринку.

Добросовісні ж постачальники таких знижок надати не в змозі, тож для пересічного необізнаного споживача виглядають, на перший погляд, неконкурентоспроможними. Схема роботи компаній-шахраїв будується за принципом фінансової піраміди та полягає в укладенні договорів про постачання електричної енергії з якнайбільшою кількістю споживачів. Закупівля електроенергії для одних споживачів здійснюється за рахунок отримання попередньої оплати від інших. Така «співпраця» буде тривати недовго і, зрештою, закінчиться зникненням постачальника та припиненням постачання електроенергії.

Звертаємо увагу споживачів: тариф знижено ОФІЦІЙНО.

НКРЕКП України (Постановою № 1781 від 30.08.2019) втричі зменшила тариф на передачу електроенергії, що суттєво вплинуло на кінцеву ціну електроенергії для всіх споживачів, яка діє вже з 1 вересня. Цей факт недобросовісні постачальники навмисно приховують від споживачів, намагаючись видати це за власне зниження ціни для конкретного споживача в якому зацікавлені.

Як зробити правильний вибір та не помилитися?

Перш за все, обираючи компанію — енергопостачальника, візьміть на озброєння інформацію та надавайте перевагу перевіреному часом і ділом постачальнику, з позитивним іміджем і надійною репутацією. Забезпечити якісне постачання електроенергії можуть лише компанії — постачальники, які мають кваліфікованих фахівців мають багаторічний професійний досвід та належні фінансові ресурси.
.
Раніше ми писали про те, як мав би працювати новий ринок електроенергії. А також пр те, чого не вистачає новій моделі енергоринку для ефективної роботи.

Источник: porady
 
 
Интересные новости:
11.09.2019
1937
Бюро статистики праці США опублікувало список професій, які зростають найшвидше – як у кількос...
11.09.2019
2928
На середу у Порядку денному Верховної Ради запланований розгляд трьох важливих для будівельної галуз...
10.09.2019
2925
Возведенный в норвежском городе Тронхейм офисный центр Brattоrkaia можно считать по совместительству...
25.04.2024
4419
В університеті штату Мен було представлено найбільший у світі 3D-принтер, який у...
25.04.2024
3521
Сьогодні екстремальна спека охоплює кілька регіонів світу, зокрема Європу, США та Азію....
25.04.2024
3355
Реєстр працює в тестовому режимі - вже понад 100 тис. об‘єктів внесені до системи, але вони по...