РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Створення електронного кабінету забудовника і прозоре прийняття рішень дозволить подолати корупцію у будівництві - Парцхаладзе

За словами заступника міністра, найбільші корупційні ризики існують при видачі дозволів Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ). Тому, найперше, що потрібно – впровадження ефективного електронного кабінету забудовника

2860 23.08.2019 в 08:06



Принципи відкритості та прозорості – запорука протидії корупції

Найближчим часом Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує втілити два принципи, які дозволять подолати корупційні ризики у галузі:

  • створення електронного кабінету забудовника;
  • відкритий і прозорий розгляд дозволів для зведення до нуля необґрунтованих відмов.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе під час звіту урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» 21 серпня у Києві.

За словами заступника міністра, найбільші корупційні ризики існують при видачі дозволів Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ). Тому, найперше, що потрібно – впровадження ефективного електронного кабінету забудовника. Це дасть можливість швидко та зручно отримувати дозвільні документи у будівництві.

Наступне, на чому акцентував увагу Лев Парцхаладзе, - це втілення принципів відкритості та прозорості при прийнятті рішень.

«Скажімо, замовник подає документи, отримує відмову і не розуміє чому, у чому проблема, над чим потрібно працювати. Тому необхідно втілити принципи прозорості для комісії, яка діє при ДАБІ. Це онлайн-трансляція засідань, відеозапис у відкритому доступі на сайті, замовник може бути присутнім на цій комісії. Якщо є якісь зауваження, може апелювати, а в кінці засідання отримує протокольне зауваження. Запровадивши таку практику, ми знизимо необґрунтовані відмови до нуля», - переконаний Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, за дорученням віце-прем’єр-міністра та міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка наказом Мінрегіону № 8 від 31 січня 2019 року створена робоча група з реформування системи архітектурно-будівельного контролю. До неї увійшли представники Мінрегіону, Держархбудінспекції, Державного агентства з питань електронного урядування України, Офісу ефективного регулювання, IDLO, TAPAS, урядово-громадської ініціативи “Разом проти корупції” та Конфедерації будівельників України.

Раніше ми вже писали про те, що в Україні планують презентацію онлайн кабінету забудовника вже у вересні. 

Читайте також, які причини проблем з публічними закупівлями у будівництві називають експерти.

Источник:
 
 
Интересные новости:
23.06.2015
3684
ДМИТРИЙ ГРИЛЬБЕРГ Организация: ТРЦ Ocean Plaza Должность: директор по эксплуатации и строительству Э...
29.12.2014
1772
Чем полнее реализован потенциал, тем выше доходАНДРЕЙ УМАНСКИЙКомпания «АрігонБуд»Должно...
28.12.2014
1731
 Практически каждый наш клиент становится постояннымДМИТРИЙ ПЕДЬКОКомпания «ФАРЕО ПЛЮС&ra...