РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Кличко звільнить трьох чиновників за махінації в столичних парках

Віталій Кличко звільняє кількох столичних чиновників
3422 27.06.2019 в 08:18




Забудова парків

Мер Києва Віталій Кличко звільняє кількох керівників департаментів КМДА та комунальних підприємств, у роботі яких за результатами перевірок виявили значні порушення. Про це столичний голова заявив під час розширеного засідання Колегії КМДА.

«Заяви про звільнення повинні написати директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Костянтин Федотов, директор комунальної об’єднання «Київзеленбуд» Наталя Білоусова та директор комунального підприємства «Центр розвитку міського середовища» Станіслав Дьомін. Такого ставлення до роботи в столичній владі не буде! Доручаю підготувати матеріали перевірок, які ми спрямуємо до правоохоронних органів для відповідного реагування. А присутніх у залі представників силових структур прошу максимального сприяння та оперативної реакції на матеріали, які ми передаємо. Боротьба з корупцією, а також із недбалим ставленням чиновників до своїх обов’язків у нас – у пріоритеті», – наголосив Віталій Кличко.

За словами мера, за останніх півтора року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту перевірив більше 100 структурних підрозділів та комунальних підприємств столиці. Було виявлено порушень на загальну суму майже півтора мільярда гривень. Окрім фінансових порушень виявили і факти неефективності управлінських рішень або недбалого ставлення керівників до своїх професійних обов’язків.

Віталій Кличко зазначив, що претензії до «Київзеленбуду» стосуються системних порушень у будівництві та оновленні парків і скверів. Зокрема, йдеться про парки «Наталка», «Сирецький», «Перемога», парк Партизанської Слави. До КП «Центр розвитку міського середовища» питання щодо парку «Кіото», проблем нездійснення заявлених робіт у деяких парках та скверах столиці. У роботі Департаменту будівництва виявили теж системні порушення, які призвели, зокрема, і до виникнення конфліктних ситуацій щодо низки будівництв у Києві.

«Попереджаю також, що в полі моєї особливої уваги зараз і робота директорів департаментів: житлового господарства – Науменка, Департаменту освіти і науки – Фіданян, Департаменту культури – Попової, департаменту інформаційно-комунікаційних технологій – Назарова, Управління туризму та промоцій – Тараненка та підпорядкованих їм комунальних підприємств», – підкреслив Віталій Кличко.

Також матеріали про порушення зібрали та скерують правоохоронцям і щодо комунальних підприємств «Київміськсвітло», «Плесо», КП «Інформатика», Печерської райдержадміністрації. Віталій Кличко зазначив, що всі матеріали перевірок, які було здійснені, є у відкритому доступі. І Департамент фінансового контролю та аудиту продовжує перевірки.

Джерело: kyivcity
 
 
Интересные новости:
26.06.2019
2867
Киеву помогут разработать концепцию транспортного сообщения Троещины и центра города...
18.03.2024
3392
Дослідники з Dartmouth Engineering оголосили про нове значне відкриття в галузі сонячної е...
18.03.2024
1698
Країни Євросоюзу погодили текст законопроєкту щодо нових вимог до продукції компаній, які працюють н...
18.03.2024
3734
За словами прем’єра, інвестори також зможуть отримати компенсацію за підключення до інженерно-...