РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Дочекались: як відбуватиметься демонтаж Шулявського шляхопроводу

З 15 березня почнуть демонтувати шляхопровід
6158 11.03.2019 в 08:21




Демонтаж Шулявського мосту

В ніч з 15 на 16 березня буде закрито рух на Шулявському шляхопроводі. Почнеться демонтаж старої споруди.

Головний інженер Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва Олександр Здольник розповів, що зносити шляхопровід почнуть з двох сторін одночасно.
- Демонтувати Шулявський шляхопровід будемо повністю. Цей процес продовжиться до червня.

"Першим знесемо прогонові споруди, опори, потім і фундамент до ростверків, - сказав Олександр Здольник. - Поле з паль (частину фундаментів) доведеться покинути у грунті. Є висновок експертизи, що старі фундаменти не придатні для нових сучасних й майбутніх навантажень. Замість старих тут встановлять нове пальове поле".

Перша захватка буде зі сторони вулиці Довженка, друга - зі сторони вулиці Гетьмана. Середню частину, яка знаходиться над проїжджою частиною проспекту Перемоги, поки не чіпатимуть. Вона не нестиме загрози автомобілям, що рухаються по проспекту, адже не буде знаходитися під транспортним навантаженням. Її поки підтримуватимуть старі опори, але ми надійно ізолюємо її від випадкового падіння часток бетону й проникнення сторонніх людей-екстремалів. Майже одночасно з демонтажною технікою з двох сторін проспекту з'являться бурові установки для влаштування нових буро - набивних паль - основи майбутнього мосту над проспектом. Місце для нових паль розраховано проектантами так, аби вони не втрапили на підземні залишки старих. Ці рештки ми видобувати не будемо. Будівельники перенесли й розширили зливову каналізацію, водогін, телефонні й електрокабелі. Все зроблено з таким розрахунком, аби, на майбутнє був простір для якихось інших інженерно-транспортних рішень. Тобто, - працюємо з урахуванням футурології . Мережі переклали так, щоби бути на 100 відсотків впевненими, що в будівельну пляму колись вміститься щось більше, більший об'єкт.

"Під час всіх цих робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежуватимуть рух по одній смузі. Доведеться працювати і вночі", - сказав Олександр Здольник.

Для того, аби встановити центральну частину прогонової споруди над проспектом Перемоги, на одну або дві ночі буде повністю закрито рух транспорту на проспекті Перемоги. Але це буде пізніше. Наразі влада столиці заявляє про те, що новий Шулявський шляхопровід в основних конструкціях (перша черга) буде зведено до кінця 2019 року. Довжина споруди буде 158,17 метрів, кількість смуг руху - 6, основний проїзд - вул. Довженка - вул. Гетьмана. Лівоповоротні з'їзди матимуть довжину 293 метри й 2 смуги руху, правоповоротні, довжиною 561 метр також із 2 смугами руху. Передбачена й реконструкція пішохідного переходу, а також прокладання велосипедної доріжки довжиною 741 метр. За словами Олександра Здольника, наприкінці нинішнього року відбудеться й демонтаж старого ливарного цеху заводу "Більшовик". На його місці буде новий заїзд на шляхопровід. По завершенні будівельних робіт проведуть озеленення території й благоустрій просторів біля станції метро й зупинок. Замість торгових павільйонів, що повиростали перед спорудою супермаркету "Сільпо", буде новий сквер.

Під час будівельних робіт комунальний транспорт працюватиме за новою схемою. Як курсуватимуть тролейбуси і автобуси читайте тут. Для пішоходів, що хочуть переправитися від станції метро "Шулявська" на інший бік проспекту Перемоги, працюють підземні переходи. 

Джерело: Вечірній Київ

 
 
Интересные новости:
16.05.2023
3800
Буде здійснено демонтаж 5 цеху заводу, розташованого поруч із шляхопроводом, облаштовано зʼїзди із Ш...
15.05.2023
9382
Київ викупить п’ятий цех колишнього заводу «Більшовик». Добудова транспортної розв...
05.05.2023
5049
Нині проводиться експертиза кошторисної вартості об’єкта та готується оголошення тендерної про...