РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.450 39.830 39.586
EUR 42.200 42.801 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Корпоративна культура майбутнього: як співробітників АГРОМАТУ об'єднав корпоративний театр (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО, ФОТО)

Вічна сила мистецтва – це те, що єднає сотні малознайомих людей, створюючи з їх сердець дивовижно гармонійну мозаїку дружнього колективу.
9579 29.12.2018 в 10:38

Як нестандартне рішення корпоративного середовища в створенні театру для співробітників допомогло об'єднати велику компанію

Передноворічні корпоративи відомих будівельних компаній щороку вражають. Однак таким святом, як в АГРОМАТі, не може похизуватися жодна компанія. Цьогоріч співробітники найбільшої в Україні мережі магазинів для будівництва на свято завітали до театру.




ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: НОВИЙ РІК ІЗ ЛІДЕРАМИ ГАЛУЗІ




На сцені театру російської драми ім. Лесі Українки був небачений раніше «Шалений день, або Весілля Фігаро». Небачений? Ще б пак! Адже в комедії були залучені винятково актори корпоративного театру АГРОМАТ*. Звичайні працівники мережі, справжні театрали без будь-якої фахової освіти в театральній сфері.
















Неймовірно!

На сцені не було жодного іменитого актора — однак вихід кожного нового персонажу п’єси вітали гучними оплесками й бадьорими окликами. Усі обличчя знайомі — усі працівники одного дружнього колективу.







Створити корпоративний театр вирішили 3 роки тому. Про це розповів Генеральний директор компанії АГРОМАТ Сергій Войтенко. За його словами, раніше гості на виставах частенько запитували: «Ну, хто з них ВАШІ»? Дізнаючись, що всі СВОЇ, мало хто вірив. Професійний рівень зовсім непрофесійних акторів водночас захоплює і вражає.

Вражати новим в АГРОМАТІ вміють: «Цьогоріч трохи переформатовуємо бізнес, закінчуємо ребрендинг компанії. Намагаємося виглядати сучасно й по-новому. Запустили новий сайт», — розповідає директор компанії.

І це далеко не всі досягнення за рік, що минає. «На лівому березі (в Києві), в Одесі та в Хмельницькому відкрили нові магазини, оновили магазин у Львові. Оновили і транспортну логістику. Чимало інвестицій зроблено», — згадує Сергій Войтенко.






«Затрат було чимало. Однак плани, у які слабо всі вірили, уже практично виконані. І в порівнянні з минулим роком зростання є — понад 20 %», — додає директор компанії.

Що ж стосується корпоративного театру… За всіма клопотами, яких у кожного директора чимало, на нього просто не вистачає часу. Інша справа дочка Сергія Войтенко — Катерина Тищенко. Теж, до речі, працівниця АГРОМАТ. Саме вона блискуче зіграла головну жіночу роль молодої та кмітливої Сюзанни у «Весіллі Фігаро».







Цікаво, що від початку на роль Сюзанни затвердили зовсім іншу акторку. Однак, життєві обставини склалися так, що головну героїню довелося міняти всього за три тижні до прем’єри. Катерина мала спішно долучатися до театральної постановки. Добре, що досвід театральної майстерності дівчина має.

Як розповів нам Сергій Войтенко, донедавна вдома був доволі активний родинний дитячий театр. Режисер-постановник «Весілля Фігаро» Олександр Матузко якраз і працював колись із Катериною та іншими дітьми пана Сергія. Знає, хто на що здатен, тому й покликав колишню вихованицю на велику сцену. Роль чимала — тексту багатенько. Вивчити його за такий короткий час — справа не з легких… Однак Катерині все вдалося! Сюзанна на сцені була неперевершена і яскрава.













На відміну від Катерини, у Михайла, що очолює рекламний відділ АГРОМАТ, сценічного досвіду зовсім немає. Роль Базіліо була його дебютною, а театр не був дитячою мрією, чи хобі. «Для мене це був виклик — зможу чи ні», — розповів після виступу молодий актор-аматор. Хтозна… Можливо саме зараз виклик стане покликом душі.

«Це те, до чого варто прагнути — такий культурний відпочинок, — вважає Михайло. — Всі друзі розповідають, що ми пішли на корпоратив, хтось там їсть, хтось п’є…. А в нас корпоратив — це театр. Це клас, це рівень! Це ми задали планку».








«Насправді, усі, хто побував у нашому театрі, усі приходять на наступний кастинг. І з кожним роком у нас усе більше й більше людей, які хочуть грати в театрі», — розповіла керівник корпоративного університету АГРОМАТ Олена Столітня.

Так, саме кастинг. Хоча особливих додаткових пільг театральна справа працівникам не дає. Працюють, як усі. А ввечері — на репетиції. До того ж останні тижні перед прем’єрою в репетиційній залі доводиться мало не ночувати…

Однак поклик серця — це те, від чого важко відмовитись. До чого швидко звикаєш. А вічна сила мистецтва — це те, що єднає сотні малознайомих людей, створюючи з їхніх сердець дивовижно гармонійну мозаїку дружнього колективу.






* ТОВ "НОВАС"
Источник: Главный строительный портал Украины Build Portal 
Фото: Пресс-служба Главного строительного портала Украины Build Portal

 
 
Интересные новости:
04.01.2019
87294
Підведення підсумків року та головне новорічне привітання від перших осіб галузі і провідних компані...
26.12.2018
14492
Что должно быть приоритетным — человек для развития технологий или технологии, развивающие чел...
17.12.2018
3151
Нинішні масштаби відтоку кадрів уже не дають змоги і часу сподіватися на ефективну протидію цьому яв...
24.04.2024
2574
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6401
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3880
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...