РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В рамках форумів Innovation Market та Green Mind пройшла конференція про сталі державні закупівлі

В Конференції взяли участь експерти проекту EaP GREEN, представники від Мінекономрозвитку та Мінприроди.
3133 29.11.2018 в 08:30


Україна переймає досвід екологізації економік країн Європейського Союзу


23 листопада 2017 року в рамках ділової програми форумів Innovation Market та Green Mind відбулася Конференція «Сталі державні закупівлі: принципи, методи та досвід впровадження в Україні та у світі»

Конференція є заходом регіональної програми ЄС «Екологізація економік країн Східного партнерства Європейського Союзу (надалі – EaP GREEN)»:

Бенефіціари програми EaP-GREEN: Мінекономрозвитку та Мінприроди.



Організатор Конференції – Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, що здійснює координацію виконання компоненти 1.6 «Заохочення зміни державного споживання через впровадження практики сталих державних закупівель» EaP-GREEN в партнерстві з ЮНЕП, ВГО «Жива планета» та Міжнародним Виставковим Центром.

В Конференції взяли участь експерти проекту EaP GREEN, представники від Мінекономрозвитку, Мінприроди. Аудиторія заходу склала близько двохсот представників замовників (бюджетних установ, організацій, закладів, державних та комунальних підприємств). Учасники отримали відповіді на питання, що стосуються застосування принципів та методів здійснення сталих державних закупівель (СДЗ), переваг цього підходу та прикладів застосування у країнах ЄС.

Читайте також: Переможці 17-го Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека» отримали свої нагороди

Крім цього під час роботи на Конференції вдалося виконати завдання:

  • презентувати принципи, методи та переваги сталих публічних закупівель (надалі – СПЗ); всюди
  • підвищити рівень обізнаності представників органів влади, українських компаній та підприємств з питань застосування принципів та методів СПЗ в рамках чинного законодавства України;
  • презентувати «дорожню карту» з впровадження СПЗ в Україні;
  • обговорити проблемні питання що виникають на шляху посилення потенціалу застосування СПЗ в Україні.


Модераторами Конференції виступили Леся Карнаух, директор Департаменту стратегії та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України та Світлана Берзіна, національний експерт проекту компоненту програми EaP GREEN «Сприяння зміни суспільного споживання за рахунок практики сталих публічних закупівель (СПЗ)».

Читайте також: В Києві пройшов Міжнародний форму для сталого розвитку бізнесу Green Mind – 2018

З вітальним словом до учасників звернулися Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції; Олександр Бондар, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління (національна координуюча організація компоненту програми EaP GREEN «Сприяння зміни суспільного споживання за рахунок практики сталих публічних закупівель (СПЗ)»), Людмила Мусіна, Національний координатор програми EaP GREEN в Мінекономрозвитку, Кооординатор співробітництва з ЮНІДО в Україні, Член Громадської Ради при Мінекономрозвитку, Наталія Трофіменко, заступник директора департаменту стратегії та європейської інтеграції - начальник відділу стратегічного планування та екологічної політики Міністерства екології та природних ресурсів України.







Фарід Якер
, координатор проектів СПЗ у країнах Східного партнерства ЄС (EaP GREEN), Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП, Париж) розпочав роботу Конференції з доповіддю «Сталий розвиток публічних закупівель – стратегічний інструмент для досягнення стабільності та трансформації ринків. Презентація результатів огляду Global SPP 2017 року з ключовими історіями успіху».



Завантажити повну версію презентації у форматі PDF >>>


Наталія Шимко
, заступник директора Департаменту регулювання публічних закупівель - начальник відділу політики публічних закупівель Міністерства економічного розвитку та торгівлі України) розкрила питання:

  • СПЗ і онлайн-платформа публічних закупівель ProZorro.
  • Презентація «дорожньої карти» з впровадження СПЗ в Україні.


Завантажити повну версію презентації у форматі PDF >>>

Питання щодо вимог законодавства ЄС у сфері публічних закупівель стосовно СПЗ та приклади передового досвіду в країнах ЄС; законодавство, ринковий потенціал та інструменти СПЗ в Україні; досвід проведення пілотних конкурсних торгів з СПЗ розкрила Світлана Берзіна, національний експерт проекту СПЗ EaP GREEN. Також Берзіна презентувала видання – Настанову щодо здійснення СПЗ в Україні.




Галина Бузан, координатор інформаційно-просвітницьких проектів ВГО «Жива планета» презентувала заходи комунікаційної стратегії підтримки СПЗ в Україні

 

Завантажити повну версію презентації у форматі PDF >>>

Джерело і фото: greenmind.com.ua

 
 
Интересные новости:
27.11.2018
3496
Конкурс «Екологічна якість та безпека» є громадською ініціативою і проводиться з 2001 ро...
20.11.2018
6442
Свое 75-летие в этом месяце отметил Иван Салий, а Всеукраинскому союзу производителей строительных м...
28.03.2024
2472
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3399
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2709
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...