РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В Україні має запрацювати автоматизація адміністративних процесів у будівництві

Підписано Меморандум про співробітництво у сфері автоматизації адміністративних процесів у будівництві

2870 22.10.2018 в 07:52




Підписано відповідний меморандум

19 жовтня Державне агентство з питань електронного урядування України, Державна архітектурно-будівельна інспекція України та міжнародні партнери – Фонд «Євразія» (проект «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», що фінансується урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та урядом Великої Британії через UK aid) і благодійна організація «Фонд Східна Європа» підписали Меморандум про співробітництво у сфері автоматизації адміністративних процесів у будівництві.

Документ передбачає переведення максимальної кількості послуг у системі держархбудконтролю в електронну форму, що дозволить підвищити рівень прозорості її роботи та знизити ймовірні корупційні ризики.

Зокрема, сторони домовилися про таке:

— модернізацію єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів;

— підтримку офіційного веб-сайту Держархбудінспекції в межах онлайн-платформи «Прозора ДАБІ» (відкрита система розгляду дозвільних документів та здійснення інспекційних заходів);

— створення інструментів онлайн-оплати послуг (щодо видачі сертифікату та ліцензії);

— налагодження електронної взаємодії з е-ресурсами інших державних органів для забезпечення комплексного підходу в наданні послуг;

— інтеграцію створених електронних інструментів з Урядовим порталом kmu.gov.ua.

«Е-сервіси в системі держархбудконтролю вже продемонстрували свою ефективність як надійні запобіжники будь-яких зловживань та як фактори інвест-привабливості цієї сфери економіки. Підписаний сьогодні Меморандум – це закономірний крок на шляху розвитку системи електронних послуг у сфері будівництва для досягнення максимальної автоматизації та зменшення корупційних ризиків», – відзначив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко зазначив: «Державне агентство з питань електронного урядування України та Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) давно співпрацюють.

Зокрема, перша електронна адміністративна послуга, яка надається без участі чиновників, була нами запроваджена саме з ДАБІ. Наразі ми підписуємо Меморандум, який дозволить не тільки вдосконалити процес упровадження е-послуг, а й оновити реєстр ДАБІ, покращити наявні сервіси, а також – забезпечити необхідну електронну взаємодію».

«Упродовж двох років проект USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» надає допомогу своїм партнерам у реформуванні електронного урядування в Україні. Тепер ми стаємо свідками того, як наші зусилля дають конкретні результати.

Підписання цього Меморандуму дасть змогу гармонізувати систему надання електронних послуг у сфері будівництва. Ефективне управління, відкритість та прозорість у цій сфері будуть запорукою розвитку економіки та залучення інвестицій», – прокоментував директор проекту TAPAS Петро Матіяшек.

«Ми надзвичайно раді, що разом із партнерами продовжуємо брати участь у забезпеченні розвитку системи е-послуг в Україні. Переважна більшість українців звертається за отриманням адміністративних послуг у сфері будівництва.

Тому модернізація наявних та проектування нових адміністративних процесів, які здійснюються Держархбудінспекцією для підвищення рівня прозорості та зменшення ймовірних корупційних ризиків шляхом трансформації таких послуг в електронну форму, є доволі актуальним та амбітним завданням.

Фонд Східна Європа зі свого боку забезпечить максимальну технічну та експертну підтримку, щоб зробити процес швидким, ефективним та результативним», – зазначив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Експерт: європейський ринок залишається малодоступним для українських матеріалів


Источник: Мінрегіон

 
 
Интересные новости:
22.10.2018
3629
В Україні заснували партнерство у сфері енергоефективності та використання альтернативного палива на...
22.10.2018
7715
Наказом Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стан...
19.10.2018
3185
В мае 2019 года Международный аэропорт «Киев» им. И. Сикорского откроет расширенный терм...
28.03.2024
2316
Нова фарба здатна розкладати до 96% забруднювальних речовин, забезпечуючи не тільки довговічне ...
27.03.2024
6813
Катастрофа може стати найстрашнішим обвалом моста у США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі ...