РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.450 39.830 39.586
EUR 42.200 42.801 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Засідання Ради директорів КБУ та нагорождення з нагоди Дня будівельника (ФОТО, ВІДЕО)

Напередодні Дня Будівельника, відбулося засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України, з офіційною та святковою частинами
5606 10.09.2018 в 08:30



День будівельника

у Конфедерації будівельників України



10 червня, напередодні Дня Будівельника, відбулося засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України, з офіційною та святковою частинами. У засіданні прийняли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадій Зубко, заступник міністра  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Лев Парцхаладзе, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський.

На офіційній частині були прийняті нові члени КБУ: до Ради директорів ввійшли  ТОВ "СІТІ ВАН ДЕВЕЛОПМЕНТ", ТОВ «ГРИФОН ГРУП», ТОВ «ФОРБІЛД», статус звичайних членів набули ТОВ фірма «СЕМПАЛ Ко ЛТД», громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання «Технічні інвентаризатори України», ТОВ «ХОРСТЕХ».








ДИВІТЬСЯ МІНІ ВІДЕООГЛЯД: ЯК ПРОХОДИЛО ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ ТА ВРУЧЕННЯ НАГОРОД З НАГОДИ ДНЯ БУДІВЕЛЬНИКА



Гендиректор ПСГ "Ковальська" Сергій Пилипенко виступив з доповіддю про виклики сьогодення, що гальмують розвиток будівельної галузі України. Болюче питання – немотивоване підняття тарифів з боку Укрзалізниці. «Черговий раз державний монополіст перекладає на наші плечі свою неефективність помножену на корупційну складову! Збільшили вартість перевезень на 21 млрд.грн менш ніж за рік, але жодного нового вагону чи локомотиву не придбано Укрзалізницею», - підкреслив Пилипенко.




«Черговий раз державний монополіст перекладає на наші плечі свою неефективність
помножену на корупційну складову!» - Сергій Пилипенко, гендиректор ПСГ "Ковальська"




Так, за минулий рік тарифи піднімались вже чотири рази: у жовтні 2017 – на 15% було збільшено з\д тариф, у лютому 2018 – на 20% особливі умови перевезень та 15-17% плата за користування вагонів, у липні – ще на 15% збільшена плата за користування вагонів. З 1 вересня Укрзалізниця анонсувала ще один етап зростання: на 26% - тариф  на перевезення щебня, піску та шлаку, на 42,7% – цемент, клінкер та глина, на 95% - збільшення порожнього пробігу. «Як прореагує ринок? Транспортна складова у ціні продукції значно зросте: для щебня з 29%  у січні 2018 року до 52% у вересні 2018, для піску – з 50% до 83,4%, для цементу з 8,5% до 17,8%. Як наслідок собівартість бетону зросте на 20%, асфальту на 22%, квадратного метра житла – на 4-6%. Чи піде це на користь кінцевому споживачу та ринку у цілому? Риторичне питання», – сказав Пилипенко.



Він озвучив пропозицію будівельної галузі: запровадити мораторій на підвищення вартості перевезень до створення державного регулятора та затвердження загальнодержавної моделі тарифоутворення на залізничні перевезення.



Хотите узнать больше о повышении Укрзализныцей цен на перевозки? Читайте новости в разделе «Проблема Укрзализныци. Горячая тема» на Главном строительном портале Украины >>>


Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадій Зубко привітав представників галузі з професійним святом, проаналізував досягнення на виклики, що стоять перед спільнотою та владою.


«Ми повинні також говорити про речі, які ще заважають розвитку будівельної галузі.
І в першу чергу, це корупційні ризики» - Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України



«Ми  зробили дуже багато корисних речей для розвитку будівельної галузі в Україні. Змінили законодавство, спростили дозвільні процедури і технічні вимоги у будівництві, переглянули ДБН, дерегулювали галузь. Ми піднялись в рейтингу Doing Business за напрямком отримання дозвільних процедур у будівництві. Але сьогодні ми повинні також говорити про речі, які ще заважають розвитку будівельної галузі. І в першу чергу, це корупційні ризики», – наголосив Геннадій Зубко. Віце-прем’єр-міністр наголосив, що корупційний ризик виникає на різних етапах процедур: від отримання ліцензії до введення в експлуатацію об’єкта будівництва. «Скажу відверто, це актуальне і, нажаль, на сьогодні прогресуюче питання, яке потребує першочергового вирішення. Де саме виникають больові точки, на якому етапі? Є гострі питання, розв’язати які маємо спільно з будівельним бізнесом. Мінрегіон відкритий до діалогу, тож чекаємо від будівельників конструктивних пропозицій», – підкреслив Геннадій Зубко.

Ще одне важливе питання для галузі – забезпечення професійними кадрами. «Важко переоцінити вплив будівельника на економіку. Він наявний в різних галузях: житловому та соціальному будівництві, інфраструктурі, енергоефективності та багатьох інших. Децентралізація сьогодні підігріває попит на будівельні професії. Найближчим часом у Мін’юсті буде зареєстрований наказ Мінрегіону, згідно з яким органи місцевого самоврядування зможуть самостійно визначати розмір заробітної плати при обчисленні вартості будівництва, що здійснюється за рахунок бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств. Це дозволить залучити професійні кадри у будівництво, підвищити рівень професії і забезпечити будівельників гідною оплатою праці», — зазначив Зубко.

(зліва направо) Катерина Нікітіна, президент Best Media Group, завновник Build Portal,
Оксана Коршун, заступник директора "АРХ І П", Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України







Олександр Ротов, Ротов Олександр, Александр Ротов, Ротов Александр



Петр Шилюк, Шилюк Петр, Петро Шилюк, Шилюк Петро



Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина никитина, Никитина Екатерина, Евгений Сахансткий, Сахансткий Евгений, Александр Киктенко, Киктенко Александр

Петро Шилюк, Шилюк Петро, Петр Шилюк, Шилюк Петр, Иван Салий, Салий Иван, Анатолий Беркута, Беркута Анатолий


Михайловський Сергій, Сергій Михайловський
















Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина











Петро Шилюк, Шилюк Петро, Пеьр Шилюк, Шилюк Петр, Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Иван Салий, Салий Иван













Сергій Пилипенко, Пилипенко Сергій










Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст: Конфедерація будівельників України
Фото і відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal





 
 
Интересные новости:
03.09.2018
5307
День будівельника у Будівельній палаті України: обговорення результатів  діяльності будівельног...
10.08.2018
16655
Головне привітання України із професійним святом від перших осіб галузі та ведучих компаній будівель...
29.08.2018
4464
В рамках Форума был проведен детальный обзор тенденций, которые прослеживаются в архитектурном мире,...
24.04.2024
2577
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6403
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3881
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...