РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.050 39.359 39.343
EUR 42.240 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

«Надра можуть стати драйвером усієї економіки»

В Україні є все! І це наша конкурентна перевага перед світом. Не тільки пісок. У нас є все! Є золото, є діаманти, літій, поклади урану, є все!
4451 05.07.2018 в 08:41


ВАЛЕНТИН ШЕВЕТОВСЬКИЙ,
Голова Комітету з надрокористування Федерації роботодавців України, голова наглядової ради ХПЗ













Виступ Валентина Шеветовського під час 
ІІІ Будівельного конгресу України
«Надра України – шанс і втрати будівельників»


Дуже багато скарг до Федерації роботодавців, куди входить 3 тисячі підприємств. 
Скільки було відмов... І це система, це масова ситуація.

Ну невже проблема в Кирилюку? Відверто! Але ж коли був Микола Бояркін, то була точно така ж ситуація. Ситуація вилилась у «двовладдя».
І як бути в цій ситуації...

Ми масово направляли пропозиції, починаючи з повного розформування і нічого. Чому?

Я дуже заздрю тим колегам, які займаються сільгоспвиробництвом. Мінагрополітики захищає, лобіює підприємства, а нас ніхто не лобіює, і це не питання плитки. Ні! Це не питання виробників будівельних матеріалів.

В Україні є все! І це наша конкурентна перевага перед світом. Не тільки пісок. У нас є все! Є золото, є діаманти, літій, поклади урану, є все!
Якщо ми всі це розуміємо, що ми не менш потужні ніж сільськогосподарські виробники.



Давайте тоді діяти так, щоб сконцентрувати владу в одних руках – Геослужби або Мінекології. Забирати всі ці повноваження від інших. Я з усією повагою до Міністерства екології та Геослужби, але, слухайте, давайте передамо все в одні руки, щоб хтось один, міністр чи голова комітету...

Голова служби або міністр, не важно, той хто піклується за надра, щоб він був і захищав нас, сприяв, а не зупиняв заводи. Хлопці, ви... ну це ж звісно так, що неправильно написав це речення, кому чи лінію провів і все – відмова!!! Абсурд!

Як змінити цю ситуацію? Тільки поставити надра в пріоритет держави. Надра можуть стати драйвером усіх, усієї економіки. Це перша пропозиція.


Ми побудували в болотах Хмельницької області кар'єр і збагачувальну фабрику по пегматиту. Пегматит в Україні є де завгодно, Запорізька, Кіровоградська, десь в Житомирський області. Це такий вид граніту з трішки зміненим хімічним складом. Вся суть – це збагачувальна фабрика. Ми закупили у Швеції 2 збагачувальних комплекси, дуже потужних, поставили. 250 чоловік працюючих, гарна заробітна платня, побудували дороги, побудували інфраструктури. Забезпечуємо усі керамічні підприємства України пегматитом. 6-го липня у нас призупиняється ліцензія. Ясно, що ми все зробили. За рік подали документи, 3 відмови чи 10 відмов, це не суттєво.

Просто скажіть що мені робити? Що робити? Галузь зупиниться. Є альтернатива. Турки! Турки з радістю. Через що? Із-за того шо юрист або геолог неправильно десь, неправильно поставив кому, якусь зробив помилочку.

Так у «Ковальської» потужній штат юристів, вони там можуть правильно усе подати, потужній штат юристів у декількох підприємствах, і у гіпсовика потужні. Таких як ми, але їх на всю Україну 10. А у 3 тисячі, у них немає такої можливості і таких юристів. Ясно, що вони помиляються. Що робити, коли у них ліцензія не продовжена? Або йди в тюрму якщо ти не зупиниш завод, на гачок тебе підвісять або зупиняй підприємство і ніхто в Державі не захистить платників податків.


По об'єктивним чи суб'єктивним причинам не змогли зібрати комісію, або кворум 2/3 відсутній. Що робити на наступній день трудовому колективу, що робити заводу, на податки яких існує чиновник і ця комісія.


Прошу поставить на голосування Конгресу щоб в одному державному інституту, хай це буде Геослужба, може це можна зробити міністерством, але виділити в окрему структуру, щоб на голові ніхто б не висів, щоб він сам приймав відповідальні рішення, щоб він повністю кримінальну включно, за без дію чи бюрократизм, ніс відповідальність і не прикривався рекомендаціями нікому не відомі комісії.

Надра – драйвер, а йому потрібен працездатний і ефективний Куратор.




Читайте інші матеріали циклу "Надра України - шанс і втрати будівельників":



Виробники будматеріалів вимагають врегулювати ситуацію з видачею спецдозволів на видобуток сировини

Виробники будматеріалів вимагають у влади та відповідних установ врегулювати ситуацію з наданням спеціальних дозволів на користування надрами



Іван Салій про ІІІ Будівельний конгрес України


Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів про попередні висновки ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»





Ігор Далічук: "Для кожного користувача надрами земля це теж непросте питання"

Виступ президента компанії «Слобожанська будівельна кераміка» на третьому Будівельному конгресі України



Алексей Кулагин: "Инфляция – это самое малое зло по сравнению с тем, что начнется спад производства, безработица и голодные бунты"

Выступление генерального директора «Омокс» во время III Строительного конгресса Украины «Надра України – шанс і втрати будівельників»


Сергій Гончаренко: "Система, що сьогодні склалася в надрокористуванні, не дозволяє ефективно розвиватися"

Виступ Сергія Гончаренка під час ІІІ Будівельного конгресу України 
«Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

 

Павло Качур: "Цементний завод не доцільно будувати на віддалі 50 км від родовища"  
Виступ голови асоціації "Укрцемент" під час ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

Олег Кирилюк: "Наша держава досить багата будівельними матеріалами, запасами сировини"  
Виступ т.в.о. голови державної служби геології та надр Украиїни під час ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

 
 

 

 






Джерело: Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів
 
 
Интересные новости:
21.06.2018
3052
Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів про попередні висновки ІІІ Будівельног...
31.05.2018
2730
Висновки Президента Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів І.М. Салія за результатами участі...
30.05.2018
2073
Компанії «СБК», «Керамейя», «Євротон» – сучасні лідер...
21.03.2024
6439
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
2792
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22595
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...