РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.788 EUR: 42.382
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.788
EUR 40.000 41.000 42.382
USD 39.670 39.998 39.788
EUR 42.260 42.900 42.382
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як оновити дерев’яне покриття підлоги

Як повернути привабливий зовнішній вигляд та відновити експлуатаційні характеристики дерев'яної підлоги? Поради експертів
5761 05.05.2017 в 17:03

Ремонт дерев’яної підлоги

Деревину віддавна вважають одним із найкращих матеріалів для підлоги. Це природний екологічно чистий, довговічний та красивий матеріал, однак і він піддається впливу різних зовнішніх чинників та з плином часу втрачає свою привабливість і потребує якісного ремонту або заміни.

Відтак більшість людей настільки звикають до своєї старої дерев’яної підлоги, що навіть не розглядають варіант заміни дерев’яного на інше покриття. За таких умов найприйнятнішим рішенням є оновлення старого дерев’яного покриття, яке є дуже практичним з точки зору ремонту та реставрації. Окрім того, ремонтувати та реставрувати дерев’яну підлогу можна багато разів.

Нині дошка з масиву, як і паркетна і штучний паркет, надалі залишаються досить популярним матеріалом для підлоги, незважаючи на порівняно високу вартість, тому не варто поспішати замінювати їх сучасними штучними аналогами.

Пропонуємо послідовність ремонту старої дерев’яної підлоги, за умови дотримання якого можна досягти бажаного результату.

 

Зняття старої фарби та шліфування

Досить трудомісткий процес, що потребує спеціальної шліфувальної машинки, від якої безпосередньо залежить якість роботи, а також відсутність бруду та пилу при її виконанні.  На цих процесах не варто економити і при виборі майстра із шліфувальним обладнанням потрібно звернути увагу на такі основні моменти:

- комплектність шліфувальної машини, адже кожна з них виконує певну функцію: стрічкова - вирівнює та знімає шар фарби; плоскошліфувальна – полірує; личкувальна –  обробляє ділянки у важкодоступних місцях;

- виробника та марки шліфувальної машини, від яких залежить якість та швидкість  виконуваної роботи;

- наявність для шліфування та циклювання підлоги по периметру приміщення та у важкодоступних місцях спеціальної шліфувальної машини, а не звичайної болгарки;.

- комплексний підхід до виконання усіх робіт із шліфування підлоги з урахуванням усіх витратних матеріалів, тобто виконання усіх робіт «під ключ».

 

Шпаклювання

Один із необхідних етапів оновлення та реставрації старої дерев’яної підлоги, яка майже завжди має щілини у наслідок висушування деревини. 

Шпаклювання виконують по всій площі підлоги шпателем, що покращує зовнішній вигляд підлоги, забезпечує ефективне й міцне заповнення щілин і тріщин, а також надає покриттю монолітності. 

Ґрунтування

Ґрунтування відшліфованого дерев’яного покриття підлоги є обов’язковим, який передує нанесенню зовнішнього естетичного шару – фарби або лаку. Цей процес захищає поверхню від шкідливого впливу різних біологічних факторів та продовжує строк експлуатації дерев’яного покриття, а також забезпечує його адгезію з основою. При виборі ґрунтувального засобу слід враховувати ступінь захисту підлоги та рівень стійкості до різних впливів.

Пропонуємо для ґрунтування  захисно-декоративний безбарвний ІМПРЕГНАТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ VIDARON, що глибоко проникає у деревину,  захищаючи її від біологічних факторів. Перед використанням засіб ретельно перемішують і не розбавляють впродовж усього процесу використання.   Або можна заґрунтувати  поверхню підлоги Ґрунтовкою для деревини Śnieżka UREKOR D.

ІМПРЕГНАТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ VIDARON наносять в один шар. Для поліпшення властивостей покриття шліфують вздовж волокон наждачним папером, а за потреби – додатково полірують. Якісне ґрунтування забезпечує не лише отримання рівномірного фінішного покриття, але й економію фарби.

Заґрунтовану поверхню можна вважати цілком готовою до фінішного процесу оновлення дерев’яної підлоги – фарбування.

 

Фарбування

Фарба на поверхні утворює захисне кольорове покриття, що забезпечує підлозі надійний захист та привабливий зовнішній вигляд. На відміну від просочень та лаків, вона приховує природний колір деревини і властивий їй малюнок.

Для фарбування поверхні підлоги пропонуємо  фарбу на основі органічних розчинників Śnieżka Podłoga (Śnieżka Підлога). Міцне та стійке до стирання покриття захищає підлогу від подряпин та інших факторів . Перед використанням фарбу ретельно перемішують та за потреби розбавляють олійно-фталевим розчинником до необхідної в’язкості. Фарбу наносять у 3 шари. Висихання кожного шару – 24 години.  Повної експлуатаційної  стійкості і міцності поверхня підлоги  набуває  через 72 години після нанесення останнього шару.

За умови дотримання вищенаведених рекомендацій та порад дерев’яне покриття підлоги матиме привабливий вигляд та слугуватиме  довгі роки.




 Генеральний інформаційний партнер: компанія «Снєжка-Україна»

 

Контакти прес-служби:
м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а  
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: press.releases@sniezka.ua      

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine
www.vk.com/sniezkaua




Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»

Інформацію розміщено на правах реклами 



 
Похожие статьи:
18.05.2017
1739
На что следует обратить внимание при выборе качественного лазерного инструмента? Рекомендации специа...
27.02.2024
1592
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2437
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001