РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.788 EUR: 42.382
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.788
EUR 40.000 41.000 42.382
USD 39.670 39.998 39.788
EUR 42.260 42.900 42.382
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як правильно утеплити фасад будинку

З настанням осені питання утеплення будинку стає особливо актуальним, адже невдовзі перші холоди. Дізнайтесь, що рекомендують експерти щоб досягти найліпшого результату при утепленні будинку.
1880 23.09.2016 в 16:12



Система утеплення фасаду FOVEO TECH  – запорука тепла і комфорту. Утеплення фасаду – необхідний крок до енергозбереження.


Утеплення фасаду будинку сьогодні дуже тісно пов’язують із зменшенням витрат на опалення, створенням комфортної температури у помешканні, енергозбереженням та захистом будівлі від зовнішніх атмосферних факторів та підвищенням її енергоефективності.

З настанням осені роботи з утеплення будинку особливо пожвавлюються, адже невдовзі перші холоди, і до морозів усі ці роботи необхідно завершити.

Перше запитання, яке виникає у кожного власника помешкання, що вирішив його утеплити, яким матеріалам, системам і технологіям віддати перевагу, адже сучасний будівельний ринок пропонує велике різноманіття систем утеплення. І зробити правильний вибір на користь однієї із багатьох не просто. Хтось вибирає, як «у сусіда», хтось, не шкодуючи грошей та часу, довго вивчає ринок і радиться з фахівцями, а хтось все-таки старається економити або ж не бачить потреби платити більше та й хоче якомога швидше вирішити проблему. Однак, який би утеплювальний матеріал ви не обрали, його все одно потрібно надійно захистити від зовнішніх факторів та різних чинників. І без якісного клею, ґрунтовок, штукатурок та фарб тут не обійтися, адже саме вони першими приймають на себе удар атмосферних впливів та механічних ушкоджень.

 

Запорука функціональності та ефективності утеплення

Для забезпечення функціональності та ефективності утеплювальної системи необхідно комплексно підходити до вибору усіх її компонентів: утеплювача, клею, армування,  дюбелів для кріплення, штукатурної суміші, фарби тощо. Здебільшого усі ці матеріали належать різним виробникам, однак цілковиту відповідальність за всю роботу несе виконавець. І тут дуже важливо розуміти, що несуттєва на перший погляд заміна у системі одних елементів іншими може мати негативні наслідки, які знижують якість системи утеплення. Окрім того, усі компоненти повинні мати відповідні технологічні характеристики і бути сумісними між собою за фізичними і хімічними параметрами.

Таким вимогам та нормативам повною мірою відповідають  системи утеплення ТМ FOVEO TECH, які забезпечують якісне виконання усієї багатошарової утеплювальної конструкції: від приклеювання утеплювача до нанесення зовнішнього штукатурного шару і фарбування. 

 

Послідовність робіт з утеплення FOVEO TECH

Роботи з утеплення розпочинають з підготовки основи та приклеювання утеплювача із використанням клею та дюбелів. Для пінополістиролу обирають спеціальний клей FOVEO TECH KS 30, а для мінеральної вати – FOVEO TECH KW 12, які забезпечують міцне та надійне приклеювання утеплювача до основи, а також якісне вирівнювання та шпаклювання. Для приклеювання армувальної сітки використовують клей  FOVEO TECH KU 31, що є незамінним для зміцнення гідрозахисного шару і підвищення тріщиностійкості захисного покриття.

Неодмінною умовою для досягнення високої надійності поверхневих штукатурок є нанесення ґрунтувальних фарб, які не лише роблять поглинальну основу однорідною, але й підвищують адгезію декоративних штукатурок з основою, забезпечують зручне нанесення штукатурки і  в подальшому - її висихання, а також зменшують ймовірність виникнення плям.





При виборі ґрунтувальних фарб слід звернути увагу на  ґрунтувальні фарби з кварцовим піском: акрилову – FOVEO TECH PA 10, силікатну – FOVEO TECH PT 20 та силіконову – FOVEO TECH PN 30, які рекомендовано використовувати під відповідні за своїм складом штукатурки. Для усіх штукатурок ТМ FOVEO TECH (акрилових, силікатних, силіконових, мінеральних та мозаїчних) характерні легке нанесення, стійкість до ультрафіолету, біологічних чинників та забруднень. Зауважимо, що таким штукатуркам характерні  висока газо- та паропроникність (крім акрилових й мозаїчних).

Слід зазначити, що декоративні штукатурки вирізняються не лише своїм вмістом і технологічними особливостями, але й фактурою, якої їм надає різний розмір зерна наповнювача. 

Окремий вид штукатурок – мінеральні, вони потребують додаткового захисту фасадними фарбами. Серед асортименту фарб виробника – акрилові, силікатні, силіконові, які мають хорошу покривну здатність й водостійкість. Водночас перераховані фасадні фарби (крім акрилової) мають ще й високу паропроникність.

З таким фарбами фасад будь-якої споруди буде надійно захищеним та красивим, а у самому будинку – завжди пануватиме комфорт і тепло.

 
В асортименті ТМ FOVEO TECH  – ціла низка матеріалів для системи утеплення та якій віддати перевагу – вирішувати вам.


Джерело: www.foveotech.com.ua
тел.: (03259) 78150, 78151

Похожие статьи:
21.09.2016
3753
Главный враг большинства строительных материалов на минеральной основе - вода. Узнайте, как мож...
27.02.2024
1591
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2437
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001