РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Майструємо дитячу пісочницю

Дитинство завжди пов’язане із забавами у пісочниці. Барвисті кольори, лавочка, чудернацькі формочки і багато-багато піску – ідеал дитячої пісочниці, але щоб цей ідеал не потьмянів під дією атмосферних факторів, деревину потрібно захистити.
1945 18.08.2016 в 14:02

 

Спорудження пісочниці власноруч розпочинається із визначення місця у садочку чи на подвір’ї. Як правило, місце обирають таким чином, щоб легко було спостерігати за дитиною із будинку і щоб навколо пісочниці було хоча б 2 м вільного простору. Не слід розташовувати пісочницю під деревом або виноградом. І справа тут не лише в осінньому опаданні листя: у таких місцях збираються пташки, комахи, павуки тощо. Комахи і павуки за певних обставин можуть покусати дитину, а послід птахів, що сидять на гілках, потраплятиме в пісок. Отож, краще вибрати відкриту ділянку.

Визначившись із місцем розташування та розмірами пісочниці, починаємо готувати основу. Для цього знімаємо верхній шар дерну товщиною 15–20 см і отриману яму засипаємо шаром піску, поверх якого вкладаємо геотекстиль або агроволокно. Така основа швидко відводитиме із пісочниці дощову воду й не впускатиме у неї корінці рослин.





Підготувавши місце, можна заходитися споруджувати пісочницю. Найкраще для цього обрати деревину модрини, що найстійкіша до впливу атмосферних факторів. Відповідно до розробленого попередньо проекту пісочниці нарізаємо дошки і бруси на заготовки потрібної довжини. Слід відзначити, що краще віддавати перевагу проектам із кришкою для закривання піску та дашком. Останній не лише створюватиме приємний для дитини затінок у спекотну погоду, а й захищатиме від дощу.

Щоб забезпечити додатковий захист деревини від руйнівної дії несприятливих погодних умов, вологи, грибка, синяви та комах, нарізані заготовки пісочниці обробляємо БЕЗБАРВНИМ ІМПРЕГНАТОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON, що захищає деревину зсередини. Засіб наносимо на відшліфовану та очищену від пилюки й інших забруднень поверхню. Якщо виявлено смоляні місця, то промиваємо їх очищеним бензином і висушуємо. Імпрегнат наносимо при температурі навколишнього середовища та заготовок від +5 до +30˚С, рівномірно втираючи його пензлем або валиком у поверхню деревини. Через 24 год, коли поверхня висохне, шліфшкуркою зернистістю приблизно 320 виконуємо міжшарове шліфування.

Захистивши дерев’яні деталі дитячої пісочниці БЕЗБАРВНИМ ІМПРЕГНАТОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON, розпочинаємо складання. Для цього нам знадобиться дриль, шуруповерт, гвинти та шурупи. Більшість деталей скручуємо шурупами, а гвинти застосовуємо для конструкційних елементів дашка та його з’єднання з основою пісочниці.

Тепер настає фінальний етап – надати пісочниці барвистості. Для цього використовуємо стійку до впливу механічних і атмосферних факторів SNIEZKA SUPERMAL ОЛІЙНО-ФТАЛЕВУ ЕМАЛЬ. Емаль доступна у 23 готових до застосування кольорах, що дає змогу реалізувати найвибагливіші колірні гами пісочниці.

Перед фарбуванням емаль ретельно перемішуємо і фарбуємо плоским пензлем з м’якою щетиною при температурі навколишнього середовища більше +10˚С. Також можна скористатися поролоновим валиком для фарбування плоских рівних поверхонь. Через 24 год наносимо другий шар фарби – і барвиста пісочниця готова до багаторічної експлуатації. Тепер ваші діти зможуть не лише самі гратися у пісочку, а й покликати до забави своїх друзів. А найголовніше, що завдяки використанню згаданих високоякісних захисно-декоративних засобів, пісочниця упродовж багатьох років не втратить функціональності й привабливого зовнішнього вигляду.




www.vidaron.com.ua

Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»

Інформацію розміщено на правах реклами
Похожие статьи:
02.08.2016
1744
Специалисты компании Klingspor рассказали о преимуществах алмазных инструментов, производимых н...
27.02.2024
1588
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001