РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.574 EUR: 42.162
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.574
EUR 40.000 41.000 42.162
USD 39.360 39.673 39.574
EUR 41.780 42.450 42.162
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Виготовлення дитячого органайзера

Іграшки – невід’ємний атрибут дитинства. Призначені вони не лише для того, щоб зацікавити дитину, а й сприяти її гармонійному розвитку. Для батьків же зі збільшенням кількості іграшок виникає проблема їх зберігання, допомогти вирішити яку спроможний дитячий органайзер.

5251 01.07.2016 в 15:38


Якщо говорити відверто, то органайзер – це не просто місце для зберігання іграшок, а й інструмент, який дає змогу систематизувати їх за певними логічними критеріями. Органайзер потребує мінімального простору і полегшує дитині доступ до іграшок. Окрім того, він гармонійно вписується в інтер’єр дитячої кімнати (чого не скажеш про великі паперові ящики) і з дорослішанням малюка не втрачає актуальності, адже його легко адаптувати доінших вікових потреб дитини.

Отож, розпочинаємо виготовлення органайзера.

Насамперед слід визначитися із матеріалом. Відповідь тут однозначна: він має бути легким в обробці, візуально привабливим, міцним, а найголовніше – екологічним. Усім цим вимогам відповідає деревина. Через певні технологічні нюанси виготовлення виробів з масивної деревини потребує специфічних навиків, знань і обладнання, що значно ускладнює власноручне виготовлення органайзера. Та прочитавши це, не треба відразу відмовлятися від ідеї власного проекту, оскільки насправді усе назване застосовано на етапі виготовлення такого напівфабрикату, як дерев’яний меблевий щит. Щоб створити із нього органайзер, достатньо мінімальних навиків, якими володіє кожен справжній чоловік.

Придбати меблевий щит можна у будь-якому будівельному супермаркеті. Традиційно там вони є трьох видів: із хвойної деревини, букові та дубові. Зупиняємо свій вибір на буковому або дубовому меблевому щиті товщиною 20 мм. До речі, чимало будівельних супермаркетів надають послуги з розкроювання. Отож завдання знову полегшується – достатньо обрати потрібний меблевий щит і замовити послугу розкрою відповідно до наведених у специфікації деталей розмірів.


Для подальшої реалізації проекту з виготовлення дерев’яного дитячого органайзера нам знадобиться лобзик, дискова пилка або стамеска, дриль, шліфшкурка, пензлик та АКРИЛОВИЙ ЛАК ТМ VIDARON.



На боковини органайзера, радіусну задню стінку та передню стінку ящика олівцем наносимо розмітку й лобзиком виконуємо криволінійне розпилювання.

У поличці для конструктора формуємо заглиблення для встановлення пластин конструктора, глибина якого залежить від товщини пластин. На кресленні показано заглиблення для пластин розміром 255х255 мм і товщиною 4 мм, яких на поличку вміщується 3 штуки. Посередині полички робимо заглиблення на 10 мм, ширина якого 50 мм, щоб можна було пластини від конструктора взяти знизу пальцями. Для формування цих заглиблень використовуємо дискову пилку, а за її відсутності – стамеску.

Поверхні заготовок які обробляємо лобзиком, пилкою або стамескою, спочатку шліфуємо шкуркою зернистістю 80, а потім переходимо до 120 і завершуємо шліфування зернистістю 220. Шліфування інших поверхонь розпочинаємо одразу із градації 120 й завершуємо 220. Такий підхід дає змогу отримати рівну поверхню та підкреслити природну фактуру деревини. Скориставшись рулеткою, дрилем та засобами кріплення, складаємо органайзер.



Готовий виріб ретельно очищаємо від пилу й розпочинаємо лакування. Під час вибору лаку слід звернути увагу на те, чи відповідає він суворим вимогам, що їх висувають до виробів для дітей. Наприклад, АКРИЛОВИЙ ЛАК ТМ VIDARON відповідає європейському стандарту PN EN 71.3 – «Безпека іграшок». Цей виріб має слабкий , ледве відчутний запах і він швидко сохне. АКРИЛОВИЙ ЛАК підкреслює природний колір деревини й завдяки вмісту інгібіторів таніну захищає її від знебарвлення, створює міцне і стійке до подряпин, стирання, води і мийних засобів покриття.


Розвівши лак чистою водою у співвідношенні 2:1 (2 частини лаку + 1 частина води), ґрунтуємо усі поверхні органайзера (акрилові або водорозчинні лаки найбільше піднімають волокна деревини). Після висихання ґрунтувального шару необхідно зашліфувати підняті волокна деревини – для цього виконуємо міжшарове шліфування шліфшкуркою зернистістю 320. Очистивши поверхню від пилу, рівномірно наносимо перший шар лаку і залишаємо його сохнути. Для досягнення найкращого декоративного ефекту на заґрунтовану поверхню  наносимо два шари лаку. Кожен шар наносимо орієнтовно через 4 -6 годин. На незаґрунтовані основи рекомендовано нанести 3 шари лаку з інтервалами 4-6годин.

На завершення до дна ящика для зберігання іграшок прикручуємо 6 коліщат – і дитячий органайзер готовий.Тепер насолоджуємося дитячою радістю від нового подарунка та порядком у кімнаті з іграшками.


www.vidaron.com.ua

Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»

Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
14.06.2016
4127
Компания «Цеппелин Украина», провела семинар-презентацию, в ходе которой была проде...
21.06.2023
1994
Хоча станцій з кожним днем стає все більше, досі багато хто не орієнтується і не розуміє, чим вони в...
28.07.2016
3244
Правильное использование данных, которые предоставляются оборудованием, позволит избежать незапланир...
0001