РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Створюємо декоративні ефекти на стіні

Оформлення сучасних інтер’єрів передбачає застосування різних оздоблювальних матеріалів. Та найбільшу популярність мають ті, з допомогою яких можна створити цікаві фактурні поверхні з декоративними ефектами
2616 20.10.2021 в 09:27


Шпаклівка допомагає створювати ідеально рівну основу для подальшого декорування – це її основне призначення. Та, окрім того, з її допомогою можна також отримати гарну текстуру поверхонь в інтер’єрі. Для цього потрібно лише правильно підготувати основу, обрати відповідну шпаклівку та підібрати інструменти.

Декоративне шпаклювання стін розпочинається так само, як звичайне вирівнювання.

1. Поверхню попередньо очищають від забруднень: старої фарби, штукатурки, різних плям тощо.

2. Гладким ділянкам надають шорсткості: шпателем на них роблять насічки або борозенки, здатні забезпечити необхідне зчеплення нового шару зі старою основою.

3. Стіни ґрунтують відповідною ґрунтівкою.

4. Наносять шпаклівку шпателем розмашистим рухом в одному напрямку. Важливо при цьому зберігати правильний кут між інструментом і стіною. Щоб створити на поверхні додатковий візерунок, використовують технологію нанесення декоративної штукатурки зі звичайної шпаклівки.

Створювати декор зі шпаклівки можна, приміром, за допомогою фігурного валика і шматка ганчірки. Інструменти прикладають одразу, поки шпаклювальний шар ще не встиг затверднути. Для отримання незвичних ефектів у нагоді стануть будь-які підручні матеріали (губка для миття посуду, гілочки дерев, листя й квіти з гербарію). Експериментувати і пробувати створювати щось оригінальне потрібно на невеликому клаптику стіни, а потім оцінювати результати і приймати рішення. Так, наприклад, для отримання фактури «щітки» не потрібно чекати часткового висихання нанесеного шару. Можна одразу брати металеву щітку і нею різними рухами: горизонтально, вертикально, хвилеподібно чи колами створювати борозни у потрібному напрямку. Регулюючи глибину рухів, виходять різні декоративні ефекти.

Серед шпаклівок, за допомогою яких можна не лише отримати ідеально  рівні та гладкі стіни, але й створити на поверхні оригінальні декоративні ефекти, фінішна шпаклювальна гладь  , яку ми рекомендуємо для застосування. Наповнювачі з плитковою  структурою та полімерна формула в основі матеріалу забезпечують йому стійкість, міцність та чудове зчеплення з основою. Шпаклівка готова до використання, при чому завдяки консистенції можна не хвилюватися, що матеріал швидко засохне і стане непридатним. Навпаки, його можна використовувати протягом тривалого часу, а залишки при зберіганні у закритому вигляді не втрачають своєї придатності для подальшого використання.

Перед декоруванням стін поверхню очищають, ґрунтують та шпаклюють  так само, як перед іншими оздоблювальними роботами (фарбуванням, наклеюванням шпалер тощо). Шпаклювальний шар буде основою для нанесення декоративних ефектів. Після його висихання  та ґрунтування шпаклівкою ACRYL-PUTZ® FS20 ФІНІШ створюють декоративні ефекти і виконують цю роботу за заздалегідь продуманим візерунком, який залежить від того, чим ви будете його виробляти – гладеньким шпателем з нержавійки чи якимись підручними матеріалами.

Те, що у вас вийде в результаті, буде залежати виключно від вашої фантазії та старань. У цьому ви можете переконатися вже через 4 години після висихання нанесеного декоративного шару шпаклювальної гладі ACRYL-PUTZ® FS20 ФІНІШ.

 

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
24.09.2021
2064
На что стоит обратить внимание при выборе краски для стен...
20.06.2022
2462
Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, я...
20.04.2022
1697
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001