РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Процедура фарбування глушника

Питання фарбування глушника популярне серед всіх власників автомобіля: фарбувати глушник чи не фарбувати?
1260 17.08.2021 в 09:02



З одного боку, глушники фарбують на заводах-виробниках автомобілів, проте це фарбування здебільшого для надання глушникові презентабельного вигляду до моменту продажу авто, ніж для захисту деталі. Більше того, ще на заводі під час зварювальних робіт та самого процесу встановлення глушника на автомобіль, його поверхня зазнає дрібних подряпин та незначних пошкоджень, та й у процесі роботи двигуна захисне покриття глушника дуже швидко обгоряє. Крім того, внутрішню частину глушника ніхто не фарбує, тож вона зовсім незахищена від дії високих температур та корозії. Чи є сенс взагалі у такому випадку у фарбуванні глушника?

З іншого боку, кожен автомобіліст знає, що у процесі експлуатації автомобіля на глушник впливають перепади температури та вологості, під час роботи авто утворюється конденсат й у самому глушнику. Все це зумовлює утворення корозії та швидке старіння металу. Ще й українські дороги – сльози і біль кожного автомобіліста. Бруд, солі та реагенти, які використовують для танення снігу та льоду на наших дорогах взимку, дрібні камінці та сміття, які потрапляють на розжарену металеву поверхню глушника під час руху авто, пришвидшують виведення його з ладу і потребу заміни. Проте якщо все-таки правильно пофарбувати глушник автомобіля, то можна його на деякий час уберегти від дії цих факторів та продовжити термін експлуатації. Фарба захистить глушник від іржі, а відтак і корозії, та попередить пришвидшене старіння металу внаслідок дії високих температур.

Проте не будь-яку фарбу можна використати для того, щоб пофарбувати глушник. Перш за все вона має бути стійкою до високих температур. І саме такою є термостійка силіконова , яка здатна витримувати до 500ºC завдяки тому, що її виготовляють на основі спеціальних компонентів, стійких до підвищеної температури. Після нанесення на металеві елементи під дією підвищеної температури фарба твердіє, таким чином досягаючи вищих параметрів міцності. Śnieżka Серебрянка має відмінну адгезією до основи та малою витратою (до 15 м²/л при одношаровому нанесенні залежно від основи), а також швидко сохне. Завдяки тому, що фарба – силіконова, вона не потребує попереднього ґрунтування, достатньо лише нанести її у один чи два шари.

Сам процес фарбування Śnieżka Серебрянка не потребує якихось додаткових знань чи умінь. Перш за все глушник потрібно очистити механічним способом за допомогою металевої щітки від іржі та погано прилеглих до основи покриттів старих фарб. Оскільки поверхня глушника, призначена для фарбування, має бути чистою, сухою, очищеною від пилу, жиру й інших забруднень, то обов’язково після видалення іржі та залишків попереднього фарбування очищуємо, знепилюємо та знежирюємо поверхню. Саму Śnieżka Серебрянка потрібно ретельно перемішувати і перед фарбуванням, і в процесі нанесення. Не варто наносити її на металеву поверхню за температури вище від +30ºC. Фарбу на підготовлену поверхню глушника наносимо тонким шаром за допомогою пензля, але можна скористатися й методом розпилення чи занурення. Залишаємо нанесений шар фарби сохнути на одну годину, і, якщо за цей час вона висохла, наносимо другий шар Śnieżka Серебрянка. Повної механічної стійкості фарбоване покриття набуває після затвердіння під впливом високої температури: знадобиться мінімум 1 година при температурі +160ºC. Ця процедура обов’язкова, оскільки по-іншому покриття не затвердіє і його легко можна буде ушкодити інструментами під час ремонту чи монтажу. Тепер глушник максимально захищений і довго слугуватиме навіть на наших дорогах.

 

Джерело: www.sniezka.ua 
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
16.07.2021
2433
Фізичні вправи — найкращий спосіб позбутися негативних наслідків гіперопіки та відновити психі...
27.02.2024
1588
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001