РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Дизайн інтер’єру в кольорі

Колір має значення. Це одна з перших речей, які «схоплює» людське око, і, відповідно, перша, що формує образ простору. Можна напевне стверджувати, що ніщо так не створює настрій і відповідну атмосферу в помешканні, як використана кольорова палітра
2960 08.07.2021 в 09:42


Про психологічний вплив кольору сказано чимало провідними експертами в цьому питанні. Зокрема, різні кольори та їхні відтінки викликають розмаїті почуття. Тож коли йдеться про застосування колірної палітри в інтер’єрі, важливо знати тонкощі вибору кольору та вміти послуговуватися цими знаннями на практиці.


Мода (не) для дому

Не варто сліпо гнатися за модними трендами. Мода не універсальна. Те, що добре працюватиме в одному просторі, може не підійти конкретно вашому інтер’єру (стилю, площі, освітленню тощо). Як відомо, не всі відтінки годяться для будь-якого простору. Під час вибору кольору потрібно брати до уваги параметри кімнати.

Наприклад, у невеликих кімнатах із поганим освітленням небажано вдаватися до темних кольорів, оскільки вони ще більше візуально зменшуватимуть простір; краще використовувати світлі відтінки. Крім того, модні віяння банально можуть не знайти відгуку в душі.


Відповідність - запорука гармонійності

Кожна кімната – це окремий простір, що разом з іншими мають створювати одне ціле. Однак це не означає, що всі кімнати вдома повинні бути в одному кольорі. Головне – використана кольорова палітра повинна відповідати функціональному призначенню кімнати.

Зокрема, не завжди колір, який можна задіяти в кухні, буде доречним, скажімо, у спальні. Оскільки різні кольори по-різному впливають на людину, це потрібно брати до уваги. Відповідно, у спальні має панувати атмосфера розслаблення та спокою, чого буде важко досягти, якщо вибрати невідповідний для цього колір. Наприклад, яскравих відтінків у ролі основних краще уникати, натомість вітаються пастельні кольори, як-от сірий, світло-зелений тощо.

Кольори по сусідству

Якщо ж з одної кімнати добре проглядається інша, то, звісно, бажано пофарбувати їх у близькі відтінки або кольори, які добре між собою поєднуються. За такого розташування кімнат має бути дотримано плавного переходу в кольоровій палітрі, тоді інтер’єр буде гармонійним.


Стійкі кольори – красивий дизайн

Щоб новий дизайн інтер’єру якомога довше залишався новим, простежте, щоб фарба була якісна та гарантувала високу стійкість кольору.

Такою, безсумнівно, є екологічно безпечна фарба , яка до того ж забезпечить легке та рівномірне нанесення фарби, відмінну покривну здатність, матові поверхні та стійкість до миття. Фарба вже є готовою до використання; поставляється в білому кольорі й тонується на кольорувальному обладнанні згідно з кольорами каталогу NCS CASCADE (518 барв) або вручну пігментним концентратом COLOREX. Завдяки цьому ви отримуєте дизайн не просто зі стійкими, але й унікальними відтінками.


Акцентна стіна – компроміс у дизайні інтер’єру

Не кожен готовий до сміливих експериментів в оформленні інтер’єру, як-от яскравих і насичених кольорів, надто коли мовить про фарбування стін. І це цілком зрозуміло, адже такі кольори в дизайні швидко набридають і навіть морально втомлюють, стають подразником. З іншого боку, спокійна кольорова гама теж не відповідь на все. Тоді на поміч приходить таке дизайнерське рішення, як акцентна стіна. Пофарбована в інший колір, вона неодмінно стане родзинкою вашого інтер’єру!

  

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
11.10.2018
1602
Почему бы не подойти творчески к выбору краски и не сделать свой интерьер ярким и неповторимым?...
13.01.2022
1610
Особенности и основные этапы малярных работ...
0001