РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Сценарії роботи, графіки якості повітря, Wi-Fi керування 一 як працюють українські рекуператори?

Український виробник рекуператорів, компанія PRANA PLATINUM представила оновлення модельного ряду побутових припливно-витяжних систем вентиляції з рекуперацією. Як відмічає виробник, це перші українські рекуператори з функціями створення користувацьких сценаріїв роботи вентиляції та статистикою якості повітря
2844 25.06.2021 в 08:48



Що представляє собою рекуперація та рекуператор зокрема?

Рекуперація у вентиляційних системах 一 використання теплової енергії повітря, що видаляється з приміщення для нагрівання свіжого повітря, яке надходить з вулиці.

一 це пристрої-теплообмінники, які працюють за таким принципом: тепле «відпрацьоване» повітря з кімнати проходить через них і віддає тепло, за його рахунок нагрівається повітря, що надходить з вулиці. Таким чином здійснюється повітрообмін без значної втрати тепла, перепадів температури і додаткових витрат на обігрів.

В епоху енергоефективності таке обладнання набуває особливої цінності. Після встановлення пластикових вікон та утеплення будинків, житло перетворюється на “термос”, в якому тепло, але дихати нічим. На допомогу приходять рекуператори PRANA, які виконують одразу три завдання: створюють повітрообмін приміщень, допомагають зменшити додаткові витрати тепла під час провітрювання кімнат, створюють та підтримують здоровий мікроклімат приміщень.

Яким приміщенням потрібен рекуператор?

Ефективна вентиляція має бути у всіх приміщеннях, де вона передбачена, а також у приміщеннях, де перебувають люди. Сам процес дихання вимагає присутності у повітрі достатньої кількості кисню 一 це підтримує метаболізм у нашому тілі. Головна причина Синдрому Хворого Будинку, який викликає головний біль, алергічні симптоми, хронічні захворювання органів дихання, полягає у не якісній роботі системи вентиляції або взагалі у її відсутності. Існують випадки, коли люди роками страждають від задухи в кімнатах, шукають причини астми, хронічної втоми, розладів сну, і вже в перший тиждень після встановлення рекуператора відчувають суттєве покращення у стані здоров’я. У школах та інших навчальних закладах ефективна робота вентиляції підтримує розумову та фізичну активність дітей, що доведено позитивно впливає на академічну успішність учнів.



Українські рекуператори з мідним теплообмінником

15 років тому компанія PRANA PLATINUM стала виробником-першовідкривачем у сфері вентиляції з рекуперацією в Україні. За цей час запатентована технологія рекуперації на основі мідного теплообмінника зазнала чимало вдосконалень: рекуператори отримали можливість дистанційного керування, система перейшла на безпечний формат двигунів з напругою 24В, з’явилась опція комплектування рекуператора фільтрами (G2, G3, вугільні G4), додались до асортименту додаткові аксесуари, що дозволяють зменшити вплив зовнішніх поривів вітру на роботу системи.

В асортименті компанії є рекуператори, які підходять для різних типів та потреб приміщень:

  • серія PRANA Standart (базова комплектація)
  • серія PRANA ECO ENERGY (рекуператори з датчиками температури, вологості, атмосферного тиску, режимами AUTO, AUTO Plus)
  • серія PRANA ECO LIFE (рекуператори з датчиками температури, вологості, атмосферного тиску, датчиками якості повітря (TVOC, CO2eq), режимами AUTO, AUTO Plus)
  • PRANA-250, PRANA-340S 一 промислові системи з продуктивністю до 1100 м3/год.



Які переваги рекуператорів PRANA?

Одна з сильних сторін систем вентиляції PRANA 一 одночасна робота припливу та витяжки. По-перше, це дає змогу встановлювати лише один прилад там, де виробники реверсивних провітрювачів пропонують два. По-друге, саме одночасний рух різноспрямованих потоків повітря через теплообмінник забезпечує стабільно високий ККД системи. Матеріал теплообмінника (у PRANA 一 натуральна мідь) теж має значення 一 його теплопровідність дозволяє зберегти до 96% енергоресурсів (тепла або прохолоди).

На відміну від громіздких вентиляційних установок централізованої вентиляції приміщень, вентсистеми PRANA компактні, легкі, а монтаж рекуператора займає до двох годин. А після встановлення господарю житла не доведеться оновлювати ремонт 一 точний та акуратний монтажний отвір виконується методом алмазного буріння. Лише одна побутова вентсистема забезпечує до 108 м3/год припливу та до 105 м3/год витяжки. Цього цілком достатньо для комфортного перебування декількох людей в одній кімнаті.

Всі побутові рекуператори PRANA мають вбудований Bluetooth і Wi-Fi модуль, який дає змогу керувати рекуператором з мобільного додатку PRANA Online. Це зручний спосіб змінювати швидкість двигунів, вмикати необхідні режими та функції, відстежувати якість повітря в кімнаті в режимі реального часу, переглядати статистику якості повітря та створювати індивідуальні сценарії роботи системи. Остання функція особливо актуальна для приміщень, де люди перебувають не весь час: офісів, шкіл, дитячих садків, медичних установ, спортивних центрів. Якщо ж користувач не має бажання вивчати пристрій, рекуператор у режимі AUTO або AUTO Plus самостійно керуватиме роботою вентиляції, орієнтуючись на якість та стан повітря у приміщенні.

Рекуператори PRANA виробляються в Україні та експортуються у 40 країн світу. Основні імпортери 一 країни Європи: Італія, Великобританія, Румунія, Польща, Бельгія, Іспанія, Литва, Латвія.

 

Джерело: www.prana.org.ua 
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
01.06.2021
1502
Критерии выбора и типы пультов для кондиционера...
12.12.2023
695
Все больше людей в Украине задумывается о том, где купить кондиционер, кому поручить его установку и...
30.09.2023
818
Узнайте основные принципы расчета вытяжки, которые помогут подобрать и приобрести вентилятор в ванну...
0001