РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Стильне комбінування шпалер у помешканні

Шпалери нині без перебільшення є одним із найпоширеніших настінних оздоблюваних матеріалів, які можна комбінувати за кольором, малюнком, фактурою та швидко й недорого реалізувати оригінальні дизайнерські рішення, надавши стінам неповторного вигляду
1630 17.06.2021 в 08:36

Окрім того, використання шпалер різного ґатунку відповідає сучасним модним тенденціям і дає змогу вирішувати при плануванні приміщень цілу низку завдань: розділити простір, провести корекцію неправильних пропорцій, оформити інтер’єр в індивідуальному стилі.

Вибираючи шпалери з метою поєднання, варто віддавати перевагу одному обраному виробнику. Тоді вони не будуть відрізнятися за товщиною і якістю та зможуть повною мірою реалізувати дизайнерський задум та ваші побажання.

Дизайнери використовують кілька основних прийомів комбінування і наклеювання шпалер, кожен з яких дає змогу досягати різних візуальних і стилістичних ефектів. Так, найпопулярнішими є: вертикальні смужки різного забарвлення або фактури; горизонтальний розподіл; виділення архітектурних особливостей (арок, ніш тощо); акцентна точка; різні стіни. Кожне з обраних вами рішень задає певний тон подальшому оздобленню.

Та якщо завдання дизайнера – підібрати й поєднати шпалери, то завдання майстра – якісно наклеїти шпалери відповідно до затвердженого проекту, сумлінно дотримуючись технології та запропонувавши замовнику хороші матеріали.

Відомо, що шпалери, як і будь-яке інше декоративне покриття, потребують підготовленої основи, аби вони добре лягли на поверхню та довго на ній трималися. І процес ґрунтування відіграє у цьому одну із основних ролей.

Для ґрунтування поверхонь перед наклеюванням шпалер ми обрали спеціальну ґрунтівку , виготовлену на основі полімерної формули, яка не лише зміцнює й добре просочує основу зсередини і зовні, а й поліпшує адгезію зі зовнішнім оздоблювальним покриттям, зокрема шпалерами. Нанесена ґрунтівка ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO, проникаючи у найдрібніші тріщини, заповнює їх, укріплює невидимі частинки пилу й можливі відшарування на поверхні.

Ґрунтувати стіни перед наклеюванням шпалер ми будемо широким пензлем, так званою маклавицею, за допомогою якої легко уникнути розбризкування ґрунтівки і домогтися рівномірного шару. Такий спосіб припустимий тільки перед наклеюванням шпалер, оскільки при нанесенні грунтівки маклавицею перед фарбуванням помітними будуть сліди від її ворсу. Грунтівку після перемішування наливаємо у пластиковий лоток або у будь-яку ємність, зручним для обмочування пензля. Ґрунтування стін перед наклеюванням шпалер проводимо зверху вниз.

Залежно від стану поверхні ґрунтівку можна наносити в один або в два шари «мокрим» по «мокрому». Час висихання складає від 2 до 6 годин від моменту закінчення ґрунтування. Цілком достатньо 1–2 шари нанесеної ґрунтівки ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO аби отримати поверхню, повністю готову для наклеювання шпалер та остаточного завершення ремонту.

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
10.06.2021
1783
Тренд на екологічність - одна з модних тенденцій, яка стала життєвою потребою кожного, хто пікл...
20.06.2022
2441
Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, я...
20.04.2022
1685
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001