РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.574 EUR: 42.122
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.574
EUR 40.000 41.000 42.122
USD 39.370 39.830 39.574
EUR 41.840 42.459 42.122
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ремонт без помилок

Гарно бути розумним потім. Та якщо йдеться про ремонт, мудрим треба бути одразу: помилки ремонту – це згаяний час, втрачені гроші та зіпсовані нерви.  Як заощадити ці ресурси? Дуже просто: спочатку ретельно вивчити всі інструкції з використання матеріалів, а вже потім братися до роботи.

1542 31.05.2021 в 07:19



Ремонт закінчено, все добре і красиво. Та раптом стіни почали вкривати тонка павутинка, фарба лущиться, стеля тріскає. Чому це трапилося і хто винен? Неякісні матеріали? Недбалі виконавці? Що робити?

Винуватих знайти майже неможливо. Бригада отримала гроші і пішла на інший об’єкт. Платить зазвичай замовник, ймовірність вини якого у ситуації, що склалася, майже нульова. Але йому доводиться платити за новий ремонт. Поінформованість – ось страховка від подібних випадків.


Чому тріскають стіни?

Існує декілька факторів, які можуть спричинити до тріскання шпаклівки:

  • неправильний вибір матеріалів;
  • недотримання технології приготування суміші;
  • недотримання температурного режиму та технологічних перерв під час роботи;
  • недотримання технології використання продуктів.

Бачите скільки «не»? Для досягнення гарних результатів треба виключити їх з процесу ремонту.


Як підібрати матеріали?

Існує просте правило при виборі матеріалів: купувати всі продукти одного виробника. Якщо для ремонту потрібні шпаклівка, ґрунтовка та фарба, придбайте «комплект». На кожній етикетці є рекомендації щодо того, які матеріали треба використовувати разом з обраним. Не можна сказати, що продукти різних виробників обов’язково не співпадатимуть між собою. Та ризикувати не варто. Краще вибрати одного виробника та скористатися його порадами.


Як правильно підготувати суміш для шпаклювання?

Існують готові до використання шпаклювальні маси та сухі суміші, які треба розчинити у воді. Зверніть увагу: саме суху суміш треба розчиняти у воді, а не навпаки. Здавалося б, дрібниця. Але вона впливає на якість матеріалу.

Дотримуйтесь рецептури. Зазвичай розвівши шпаклівку, слід зачекати 5–7 хвилин. Чому? Це залежить від рецептури. Ви ж не питаєте у господині, чому має підійти тісто? Тут так само. Наприклад, до складу шпаклівки входить лимонна кислота. Вона міститься у матеріалі у вигляді гранул. Щоб кислота розчинилася, і потрібні ці 5–7 хвилин. Інакше маса міститиме гранули, шпаклівка не відповідатиме заявленим якостям. І вини виробника у тому, що стіни потріскали, не буде. Виробник написав, ви уважно прочитали та виконали інструкції – всі задоволені.

Не можна домішувати, досипати, доливати... При підготовці матеріалів надзвичайно важливі пропорції. Надмірна кількість води робить шпаклювальну масу занадто текучою, процеси полімеризації при висиханні відбуваються неправильно. Тому занадто рідка шпаклівка (навіть якщо її вдається нанести) обов’язково розтріскається. Не зараз – то згодом.

Не можна досипати суху суміш до вже готової маси: це призведе до значного скорочення часу, протягом якого можна використовувати матеріал. Хімічна реакція почалася, втручатися вже не можна.

Увага! Час, протягом якого треба використати готову суміш, обмежений. Тому розчиняти треба стільки шпаклівки, скільки ви зможете використати протягом години.


Температурний режим

Часто шпаклівки та штукатурки тріскають через занадто швидке висихання. Особливо це стосується фасадних матеріалів. Якщо температура на вулиці вища, ніж 25°С, вода випаровуватиметься швидше, ніж треба. Процес набуття міцності  відбуватиметься неправильно. Результат – тріщини. Тож шпатлювання фасаду треба запланувати на той час, коли ще не жарко.


Товщина шару

Це важливий параметр, якщо йдеться про шпаклівку. Наприклад,  фінішну шпаклівку ACRYL-PUTZ FS20 FINISZ нанести шаром, не товстішим ніж 3 мм. Цей виріб розроблений для останнього, найтоншого і гладенького шару. Якщо шпаклівку можна наносити товстим шаром (як, наприклад, ACRYL-PUTZ ST 10 START), це буде вказано на етикетці.


Ґрунтування

На жаль, навіть будівельники з досвідом, часто нехтують цим важливим етапом підготовчих робіт. Ґрунтування потрібне. Причому фахівці рекомендують ґрунтувати поверхню тричі: перед нанесенням першого шару, після його висихання та шліфування, перед остаточним оздобленням (фарбуванням чи наклеюванням шпалер). Ґрунтовка зв’язує залишки пилу та вирівнює поглинальну здатність поверхні. Ґрунтування підвищує адгезію (зчеплення) між матеріалами. Нехтувати ґрунтуванням – недбайливе та неекономне рішення.

Перед початком фарбування  поверхонь стін і стель необхідно визначитися із типом фарби. Так, досвідчені фахівці радять фарби на водній основі, зокрема, акрилові або латексні водоемульсійні, оскільки вони  не мають запаху, швидко сохнуть та паропроникні (стеля «дихає»). Відповідний стан основи поверхні стін і стелі визначає вибір матеріалів й технологій, які будуть використовуватися для її підготовки перед нанесенням фінішного покриття.

Так, на нові, міцні, шпакльовані або основи насиченого кольору рекомендують нанести , яка зменшує розхід фінішних фарб, полегшує роботи з відновлення в разі  перефарбування стін із темнішого на світліший колір. Під час застосування цього виробу можна заощадити час і фізичні зусилля на змивання старої фарби. Ґрунтувальну фарбу ТМ Śnieżka наносити легко і зручно, достатньо пофарбувати нею лише один раз, а відтак після цілковитого її висихання стіни і стелі можна опоряджувати фінішними фарбами.

Тож у ремонті немає дрібниць. Всі етапи важливі. Бо те, що може здатися дрібницею, впливає на кінцевий результат. Гарно підготовлена до фінішного оздоблення поверхня практично гарантує якість ремонту. Уважно читайте інструкції, не соромтеся задавати питання, володійте інформацією – і матимете успіх в усьому. Сьогодні не потріскаються стіни, а завтра – весь світ до ваших ніг!

 

Джерело: www.sniezka.ua

Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
26.05.2021
1635
Какие бывают разновидности обоев и как их правильно выбрать...
20.06.2022
2460
Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, я...
20.04.2022
1695
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001