РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Стіни, готові до фарбування

Як правильно нанести фінішну шпаклівку і підготувати стіни до фарбування

1904 12.05.2021 в 09:01



Коли ми робимо ремонт у помешканні, то прагнемо, аби все було ідеальним: рівні та гладенькі стіни, пофарбовані в улюблені відтінки, красива стеля, охайна підлога. Сьогодні поговоримо про стіни та що потрібно зробити, аби реалізувати свої мрії та плани.

І у цьому вам допоможе фінішне шпаклювання – один із простих та дієвих способів вирівнювання стін, який дає змогу довести уже попередньо вирівняні поверхні до ідеального стану та підготувати їх до фарбування чи наклеювання шпалер.

Спеціальний засіб – фінішна шпаклівка – чудово маскує такі дрібні дефекти попереднього оздоблення, як незначні нерівності, шорсткості, сліди шпателя. Окрім того, вона набуває рівномірного білого кольору, на який можна наносити фарбу будь-яких відтінків.

Фінішну шпаклівку наносять на основний шар стартової шпаклівки зазвичай після повного висихання поверхонь.

Для фінішного вирівнювання стін перед фарбуванням ми обрали готову шпаклівку , яка у процесі застосування не втрачає своїх властивостей, а невикористаний та щільно закритий продукт зберігає властивості протягом тривалого часу.

Шпаклівка ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ виготовлена за полімерною формулою, що забезпечує їй стійкість, високу еластичність та чудове зчеплення з основою, а спеціальні компоненти й наповнювачі з плитковою структурою у її складі сприяють тому, що після висихання шпаклювальний шар легко шліфувати. Цей продукт не має крупнозернистих включень, тому дає змогу досягти гладкої й рівної поверхні, а його низька гігроскопічність сприяє тому, що поверхня не вбиратиме фарбу, і при фарбуванні вийде рівномірний шар.

Для нанесення фінішної шпаклівки беремо і великі, і малі шпателі, бажано з нержавійки або пластмаси. Здебільшого застосовуємо шпатель великого розміру (рекомендований розмір – 40–50 см), але у важкодоступних місцях – малий. Шпатель повинен бути абсолютно чистим, без налипань раніше використовуваної маси і подряпин, які можуть залишати сліди на поверхні й ускладнити роботу.

Перед нанесенням фінішної шпаклівки поверхню потрібно ретельно підготувати: очистити від пилу, заґрунтувати й дати висохнути. Якщо на поверхні є перепади більше ніж 3–4 см або дефекти, тоді їх усувають з допомогою стартової шпаклівки.

ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ накладаємо товщиною 1–3 мм послідовними вертикальними та горизонтальними рухами. Розпочинаємо знизу від підлоги та кута приміщення, намагаючись не переривати процес. При товщині накладання шару 1 мм витрати шпаклівки становлять приблизно 1 кг/м², тому можемо собі обчислити необхідну кількість матеріалу.

Якщо на поверхні все ж залишилися нерівності, тоді наступний шар накладаємо після затвердіння попереднього. Час його висихання становить приблизно 4 години і залежить від товщини шару. Ідеальними для цього є такі умови: температура +20°C і вологість повітря 65%.

Після повного висихання покриття шліфуємо абразивним папером або сіткою й очищаємо від пилу.

Щоб легко перевірити, чи вдалося вам після фінішного шпаклювання отримати ідеально рівні та гладенькі стіни, спрямуйте промінь світла від лампи під тупим кутом до стіни. Нерівності, якщо вони є, будуть давати тінь, та їх легко позбутися тією ж шліфувальною шкіркою або сіткою.

Таким чином, ми впритул наблизилися до завершального етапу оздоблення стін – фарбування.                         

 

Джерело: www.sniezka.ua

Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
15.04.2021
4093
На що звернути увагу при виборі стінового матеріалу? Які їх властивості є необхідними, а які др...
20.06.2022
2444
Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, я...
20.04.2022
1685
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001