РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Освіжаємо фарбоване покриття стін

Декілька важливих деталей, на які слід звернути увагу при фарбуванні стін. Поради експертів
1751 10.04.2020 в 09:15



Якість фарбування старих стін великою мірою залежить від правильної підготовки поверхонь перед безпосередньо нанесенням нової фарби. Основа, яку покриватимуть фарбою, повинна бути щільною, міцною і заґрунтованою.

Залежно від стану основи вам можуть знадобитися такі інструменти й матеріали: полімерна ґрунтовка, малярна стрічка, малярна плівка, малярська ванночка, малярний пензель (косий), шпаклювальна гладь, металеві шпателі, фарба для слідів від протікання і плям, губки, протигрибковий засіб і відро.

Тож перед тим, як розпочати фарбування, необхідно підготувати матеріали й інструменти, з якими ви працюватиме, а також саме робоче місце.

У разі, якщо приміщення, стіни якого треба перефарбувати, обжите, необхідно винести з нього всі меблі, які можуть перешкоджати роботі, або ж перемістити їх на середину приміщення, захистивши малярною плівкою від потрапляння на їхню поверхню фарби. Також потрібно обов’язково очистити стіни від декору, карнизу, демонтувати кришки розеток і електровимикачів. Як варіант, останні можна також покрити малярною стрічкою. Нею ж необхідно обклеїти плінтуси, а підлогу та всі виступаючі предмети, як-от радіатор, покрити малярною плівкою.

З метою перевірки стану основи стін потрібно інтенсивно протерти їх долонею в різних місцях. Якщо на долоні залишаться сліди старих пігментів, необхідно покрити поверхню стін ґрунтувальним засобом.

Також перед фарбуванням старих стін їх необхідно очистити від пилу, бруду. Якщо виявили плісняву, то її необхідно усунути використавши протигрибковий засіб. У разі наявності тріщин – зашпаклювати їх. І лише тоді приступити до ґрунтування та фарбування.

 

Навіщо ґрунтувати стіни

Якісна ґрунтовка:

Усіма цими характеристиками володіє ACRYL-PUTZ® GU 40 ПОЛІМЕРНА ҐРУНТОВКА Універсальна, яку рекомендують для підготовки поверхні перед фарбуванням. Вона забезпечує не лише відмінне зчеплення фарби з поверхнею, але й правильне висихання пізніше нанесених поверхневих виробів. Полімерна ґрунтовка також запобігає занадто швидкому проникненню води в основу та створює легкі сатинові, прозорі покриття, газо- і паропроникні.

Засіб підходить для ґрунтування цегляних, цементних, вапняних, цементно-вапняних, гіпсових, гіпсокартонних, бетонних основ із високою поглинальною властивістю.

Фарбування стін варто починати від важкодоступних місць, таких як місця біля радіаторів, вікон і дверей, а також кутів. Тоді рекомендується використовувати пензель (косий для кутів) або мінівалик. Спершу фарбу наносять рухами «вгору-вниз», а останні рухи в одному напрямку – згори вниз, так досягаємо однорідної структури пофарбованої поверхні. Другий шар фарби наносити слід після щонайменше дво- / чотиригодинної перерви для висихання першого шару. Звісно, час висихання залежить від фізичних показників кімнати: температури, вологості тощо.

Для декоративного покриття стін радимо використовувати Śnieżka Design Lux 3. Це латексна фарба для інтер’єрів, яка створює глибокоматове покриття, яке маскує незначні нерівності та дефекти основи. Виріб містить інноваційний компонент Teflon™ surface protector, що забезпечує менший ступінь притягання забруднень, а також володіє 1-им класом стійкості до мокрого стирання згідно з нормою ДСТУ EN 13300. До числа переваг фарби належать також відмінна покривна здатність і економний розхід (до 10м²/кг за одношарового нанесення). Водночас фарба має екологічні переваги, оскільки внесена до Реєстру екологічно сертифікованих продуктів, тому на упаковках зображено знак «Зелений журавлик», який інформує споживачів про те, що виріб має екологічний сертифікат.

Призначена для використання всередині приміщень, виконаних із цементних, цементно-вапняних, вапняних, гіпсових матеріалів, гіпсокартонних плит, плит із деревини та деревопохідних матеріалів, а також для скловолокнистих і флізелінових шпалер.

Тож, готуючись до великодніх свят, можна без зусиль освіжити покриття стін в оселі, і насолоджуватися відмінним результатом оновленого дизайну.


Джерело: «Снєжка-Україна»
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
01.04.2020
1612
Уже около двух недель Украина живет в условиях карантина и довольно жестких ограничений. Как Либер о...
27.02.2024
1492
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2389
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001