РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Вікна FAKRO освітлюють простір для розвитку

Відділення радіо та телебачення Сілезького університету в м. Катовіце завдяки даховим вікнам FAKRO наповнене великою кількістю природного світла
1306 26.04.2019 в 08:23



Відділення радіо та телебачення Сілезького університету в м. Катовіце завдяки даховим вікнам FAKRO наповнене великою кількістю природного світла. Це додає кожному його відвідувачу більше життєвої сили та позитивної енергії. Застосовані рішення створюють особливу атмосферу всередині будівлі, яку не хочеться залишати. Цей сучасний об’єкт творить для студентів простір, який надихає на розвиток, а для працівників – функціональне і комфорте місце праці. Можна лише позаздрити!

Будівля відділення радіо та телебачення ім. Кшиштофа Кєсловського здана в експлуатацію у 2017 році та вирізняється дуже характерним стилем. Дизайнерам вдалось ефективно використати міський простір та зробити для студентів процес здобуття знань ще приємнішим. Над будівельним проектом працювали три архітектурні бюро: «Maleccy Biuro Projektowe (Катовіце)», «Grupa 5 Architekci (Варшава)», «BAAS Arquitectura (Берселона)». Будівля відділення Радіо та Телебачення відрізняється престижним виглядом, при цьому гармонійно вписуючись в архітектуру катовіцького середмісця. Об’єкт розташований на вул. Святого Павла 3 та займає площу 4806 м2.

Поєднання нового сучасного об’єкту з стилістикою існуючої вже будівлі старого Катовіце було для архітекторів справжнім викликом. В результаті отримали вражаючий ефект – обидві будівлі зберегли основний стиль середмістя. Відразу кидається в очі ажурне оздоблення фасаду, виконане із керамічних елементів. Ідеєю для такого виконання фасаду слугували популярні мотиви, що використовуються у будівництві на Піренейському півострові, але при використанні яких враховано особливості польського помірного клімату. Всередині стіни виконані із темної необробленої цегли, що стилістично поєднується із зовнішнім фасадом.

Рішення, які творять особливу атмосферу


Вагомим елементом нової будівлі є засклення. Правильне освітлення забезпечує краще експонування так ретельно підібраних оздоблень всередині. 66 дахових вікон FAKRO, замонтованих разом із відповідними ущільнюючими комплектами, забезпечують високу функціональність їх експлуатації. Велика кількість вікон забезпечує не лише гарний вид на внутрішній дворик та навколишнє середовище, але й запрошує цей світ всередину. Додатковий комфорт запевняє шумоізоляція вікон FAKRO. А високоефективна термоізоляція дахових вікон гарантує приємний мікроклімат в будинку.

Оцінена краса та функціональність



Проект здобув численні нагороди. Cпочатку його визнали кращим на конкурсі зі створення нового відділення Радіо і Телебачення Сілезького Університету. Згодом проект отримав ряд престижних нагород, зокрема, Grand Prix Nagrody Roku Stowarzyszenia Architektpow Polskich, меценатом якого є компанія FAKRO.

ІНФОРМАЦІЯ
Назва будівлі: Відділ радіо та телебачення Сілезького університету
Адреса: М. Катовіце, вул. Св. Павла, 3
Реалізація
Архітектурні бюро
Małeccy Biuro Projektowe, Grupa 5 Architekci,
BAAS Arquitectura
Виконавець
Dachbud Orzesze
Використані продукти FAKRO
66xFTP-V, 11xEZJ-P, 61xXDP, 54xXSP


Джерело: fakro.com.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
27.02.2024
1603
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2444
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001