РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Теплоізоляція будинку: як облаштувати і не шкодувати про зроблене

Що таке теплоізоляційні системи та як їх обрати
2631 09.04.2019 в 08:06



Холодно, тепло, іще тепліше…

Чи дійсно потрібна теплоізоляція будинку, чи це просто надуманий тренд? Чимало українців мають сумніви: «Це ж значні витрати і не зовсім зрозуміло, чи вони доцільні». На такі питання найкращою відповіддю є факти: за статистикою на опалення 1 кв. м житла на рік в Україні необхідно приблизно 220 кВт⋅год енергії, порівняймо із Польщею – 80 кВт, німці взагалі витрачають усього 50. Звісно, справа в розумному споживанні (і, відповідно, економії бюджету), одним із атрибутів якого в Європі давно стало ефективне утеплення житла. Як його облаштувати в Україні?


Що таке теплоізоляційна система?


Відомо, що найбільше тепла будинок втрачає через зовнішні стіни – близько 40%. Ось чому варто звернути увагу насамперед на утеплення фасаду. Для цього створені цілі системи теплоізоляції, які поєднують окремі елементи.

Кожен із них виконує певне завдання. Так, теплоізоляційний матеріал відповідає безпосередньо за утримання тепла, армувальний шар – за довговічність, а фінішне покриття – за захист системи від впливу погодних умов. Словом, якість системи можна визначити за трьома показниками: має бути тепло, красиво і надійно. Залежно від характеристик матеріалів втрати тепла можна перекрити частково або повністю.


Як обрати?


Матеріали для теплоізоляції в Україні застосовують давно. Але в глобальному сенсі про їхню доцільність почали замислюватися лише в останні роки, з наближенням тарифів до рівня європейських. Сьогодні ринок пропонує чималий вибір систем теплоізоляції з різними видами утеплювальних компонентів (мінераловатних, пінополістирольних та ін.) і креативним оздобленням (фасадні фарби, декоративні штукатурки, плитка тощо) на будь-який смак. Але як не помилитися у виборі? Аби не викинути гроші на вітер, варто звернутися до авторитетних професіоналів. Як-от Caparol – він є законодавцем та лідером Європи з виготовлення енергоощадних систем теплоізоляції фасадів. Перший будинок компанія утеплила ще в 1957 році, а тому має неабиякий досвід.


У чому переваги Caparol?



Репутація німецького бренду говорить сама за себе – він здобув довіру в усьому світі. Кожен, хто звертається до спеціалістів компанії, отримує індивідуальне обслуговування. Офіційні партнери та салони Caparol Сenter надають повний спектр консультацій – від розробки до підтримки проекту під час його реалізації. А тому можна не сумніватися, що систему теплоізоляції буде підібрано та облаштовано так, щоб вона слугувала довгі роки. Каталог бренду пропонує різноманітні варіанти: винятково довговічні системи Capatect CARBON, Capatect LONGLIFE, найкращу мінеральну систему свого класу Capatect CLASSIC та Capatect STANDARD. Для польоту фантазій естетів тут майже не існує меж: високоякісні фасадні фарби будь-яких відтінків, штукатурки різних фактур, мозаїчні штукатурки, декоративна плитка у десятках варіацій і, звісно ж, індивідуальні рішення.







Варто знати!

Термомодернізацію будинку варто розглядати не як витрату, а вигідну інвестицію, яка окуповує себе приблизно за сім років.

Утеплений фасад має привабливий вигляд та додатково захищений від механічних пошкоджень. Він здатен витримувати приблизно до 60 джоулів ударного навантаження в одному армувальному шарі (можна порівняти з важким бетоном).

Декоративне покриття не вигоряє протягом тривалого часу. Доказом цього може слугувати ЖК "Відпочинок".

Система теплоізоляції дозволяє компенсувати перепади температур і запобігає утворенню тріщин.

Таке функціональне рішення захищає будівлю не лише від холоду, а й від спеки. В будинках, утеплених зовні, час роботи систем кондиціонування скорочується в кілька разів.

Джерело: capatect.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
27.02.2024
1590
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001