РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Історія бренду: Caterpillar. Як все починалося

З чого почалась історія Caterpillar
1048 04.03.2019 в 08:43


Два інженера з американського штату Каліфорнія Бенжамін Холт і Деніел Бест, конкуруючи в області виробництва тракторів, активно намагалися модернізувати колісну техніку з метою поліпшення її прохідності. Громіздкі трактори, що не володіють хорошою маневреністю, легко грузли в м'якій, пухкій землі західних округів. Цей серйозний недолік зовсім не сприяв розвитку компаній Holt Manufacturing Company і Best Tractor Company.

Спочатку інженери намагалися поліпшити маневреність і ходові характеристики трактора шляхом збільшення коліс. Але такий хід привів до подорожчання і складнощів при виробництві техніки. Не краще йшли справи й в обслуговуванні. Після багатьох експериментів стало зрозуміло, що найкращий вихід - «взути» громіздкі машини в гусениці. Це дозволяло техніці утримуватися на поверхні ґрунту навіть у складних умовах, коли люди та коні, запряжені у вози, провалювалися в бруд. Спочатку варіант з гусеницями викликав інтерес виключно у виробників сільськогосподарської техніки. Але Перша Світова війна змінила багато. Гусенична сільгоспмашина була використана англійцями як прототип танка. Крім цього Holt Manufacturing і Best Tractor поставляли на фронт трактори-тягачі танкових моторів. Розробники компаній створили самохідну артилерійську установку, якій не було рівних на той час у всьому світі.




Але Холта та Беста не так цікавили успіхи їх техніки на війні, як розвиток власних підприємств. У 1908 році Бенжамін Холт викупив компанію конкурента. Через два роки син Деніела Беста почав займатися реорганізацією батьківської справи. Хоча це не дало вагомих результатів. А через кілька років обидва бізнесмени прийшли до висновку, що має сенс об'єднати компанії і це буде в рази вигідніше, ніж тривала знесилююча конкуренція. Так в 1925 році відбулося злиття двох каліфорнійських великих фірм в один гігант під брендом Caterpillar.


Фактори успіху

Спільне виробництво розміщувалося в Пеорії (штат Іллінойс). Тут був промисловий центр не тільки Америки, але й Канади. Важливим було і те, що в цьому ж штаті знаходилося місто Чикаго з розвиненою індустрією. До того ж в Іллінойсі існували великі діаспори вихідців з європейських країн, зокрема з Німеччини. І вони з великим ентузіазмом пішли працювати на нове підприємство. Таким чином, Caterpillar із самого заснування був забезпечений висококваліфікованими працівниками. Всі вищеописані фактори стали причиною великого успіху бренду на американському ринку сільгосптехніки.

Джерело: zeppelin.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
01.03.2022
2257
Особливості ремонту вузлів ходової частини гусеничного екскаватора...
24.02.2022
1674
Основні технічні показники і експлуатаційні особливості фронтальних навантажувачів компанії Hyu...
0001