РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Реставруємо дерев’яні ліжка

Побутує думка, що краще і простіше купити нову річ, ніж ремонтувати стару. У переважній більшості випадків це справді так, але є моменти, коли із тим чи іншим предметом пов’язано дуже багато і викидати його ну дуже сильно не хочеться. Тоді вихід один – реставрувати
2125 20.09.2018 в 08:11




РЕСТАВРУЄМО ПОЕТАПНО

Побутує думка, що краще і простіше купити нову річ, ніж ремонтувати стару. У переважній більшості випадків це справді так, але є моменти, коли із тим чи іншим предметом пов’язано дуже багато і викидати його ну дуже сильно не хочеться. Тоді вихід один – реставрувати.

Термін «реставрація» багатьох лякає, оскільки асоціюється зі складним, трудомістким і тривалим процесом. Проте це не завжди так – усе залежить від ступеня реставрації. Наприклад, якщо мова іде лише про заміну лакофарбового покриття дерев’яного виробу, то реставрація проста і її під силу виконати самотужки.

У будинку предметами, що потребують періодичної заміни лакофарбового покриття є старі дерев’яні меблі та столярні вироби (підлога, вікна, двері). Цю публікацію присвятимо реставрації дерев’яного ліжка поетапно розглянувши увесь процес.

Етап перший – видалення старого покриття

Найголовніше, чим потрібно запастися на цьому етапі – це терпіння і ретельність. Для початку розбираємо ліжко на частини (не потрібно нічого розкручувати, виконуємо лише передбачене конструкцією розбирання!). Видимими елементами ліжка є: узголів’я, дві бокові царги, узніжжя. Саме вони формують привабливий зовнішній вигляд та атмосферу спальні. Що ж стосується інших невидимих елементів, то їх сміливо відкладаємо в сторону.

Отож, беремо видимі елементи ліжка, шліфувальний папір й скрупульозно видаляємо із деревини старе покриття. Зернистість паперу підбираємо таким чином, щоб не залишати «рисок» на поверхні деревини.

Етап другий – підготовка основи

По завершенні видалення старого покриття спершу шліфувальним папером зернистістю 120, а потім 240 шліфуємо елементи ліжка уздовж волокон деревини. Особливо ретельно підходимо до шліфування важкодоступних місць та елементів різьблення, адже погане шліфування негативно позначиться на загальному естетичному вигляді оновленого виробу. Завершуємо підготовку основи очищення від шліфувальної пилюки – для цього можна скористатися порохотягом.



Етап третій – вибір лакофарбового матеріалу

Різноманіття представлених на ринку лакофарбових матеріалів, що їх можна використати для оздоблення ліжка дуже велике й пересічному споживачеві дуже легко «потонути» у цьому різноманітті. Наведемо кілька простих рекомендацій, які допоможуть «відсіяти» значну частину продуктів. Насамперед вибирайте лише із якісних екологічних матеріалів тих виробників, котрі давно відомі на ринку, адже вони не ризикуватимуть своєю репутацією. По друге, вибирайте серед таких лакофарбових матеріалів, які легко і просто можна самостійно нанести на деревину в домашніх умовах. І на останок: не зупиняйтеся лише на прозорих лаках, оскільки за потреби надати деревині ліжка певного відтінку доведеться додатково використовувати тонувальні засоби (морилку, бейц), що не завжди можуть бути сумісні з обраним лаком. Тож краще, коли обраний продукт є доступний до використання у кількох кольорових версіях.

Усім перерахованим вимогам відповідає РЕНОВАЦІЙНИЙ ЛАК ТМ VIDARON. Саме ним рекомендуємо скористатися на завершальному етапі реставрації дерев’яного ліжка. Зазначимо, що лак містить у своєму складі віск, а його спеціальна формула забезпечує чудові експлуатаційні характеристики впродовж тривалого терміну. Що ж до колористики, то РЕНОВАЦІЙНИЙ ЛАК доступний до використання у п'ятнадцяти кольорах, тож один із них неодмінно стане вам до вподоби.

Етап четвертий – лакування

Лакуємо сходи м’яким пензликом при температурі навколишнього середовища від +16˚С до +25˚С. Лак рівномірно розподіляємо по усій поверхні деревини поєднуючи наступні елементи сходів із попередніми методом «мокре по мокрому». Не допускаємо протягів, адже вони призводять до нерівномірного висихання нанесеного шару, що своєю чергою погіршує декоративні властивості. Ще один важливий момент – лакування слід розпочинати із верхніх сходинок і поступово спускатися вниз.

Міжшарове шліфування

Наносимо РЕНОВАЦІЙНИЙ ЛАК ТМ VIDARON пензликом попередньо ретельно розмішавши його до однорідної консистенції. Час від часу перемішуємо лак й під час нанесення. Пензликом рівномірно розподіляємо лак по поверхні деревини, уникаючи розводів. Коли такі виникають, одразу забираємо надлишок лаку та розгладжуємо пензликом. Коли усі необхідні елементи ліжка полаковано залишаємо їх сохнути. Орієнтовно через 24 год наносимо другий шар лаку. Залежно від бажаної інтенсивності кольору залишаємо два шари, або наносимо ще один – третій.

Після висихання останнього шару лаку складаємо усю конструкцію і дерев’яне ліжко готове до експлуатації.

Якщо усе виконано відповідно до інструкції, то ви отримаєте цілковито новий вигляд, а знайомі не одразу повірять, що це самостійно реставроване старе ліжко.



Информация размещена на правах рекламы
Источник: sniezka.ua

Похожие статьи:
13.09.2018
1686
Как выбрать керамогранит и почему он такой прочный - подробно в статье...
27.02.2024
1603
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2444
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001