РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Кухня: творча зона для кулінарії

Як облаштувати кухню, щоби процес приготування страв для сім’ї не перетворився у ще один із рутинних обов’язків, а приносив тільки радість? Поради експертів.
1476 23.08.2018 в 12:20





Правильно та комфортно облаштована кухня – запорука гарного й завжди піднесеного настрою господині, а відтак – смачного обіду й здорового апетиту. Щоби процес приготування страв для сім’ї не перетворився у ще один із рутинних обов’язків, а приносив тільки радість і кожна страва була приготовлена з любов’ю, важливо, в якому інтер’єрі проводять час за готуванням і трапезою члени сім’ї.

 

Ергономічність простору кухні

 

Побіжно зауважимо, що, як і кожна кімната в домі, кухня повинна бути світлою та просторою. Це не означає, що потрібно обов’язково дотримуватись світлих і пастельних відтінків у кольоровій гамі. Звичайно, ні. Зокрема, популярне сьогодні оформлення кухні в чорно-білому мінімалістичному дизайні. А також використання яскравих кольорів, як-от зелений, жовтий або помаранчевий, що розбавлені світлими відтінками. Це вже на ваші вибір і смак.

Головне – подбати про те, щоб вікно пропускало більше природного світла, а підвіконня не було всуціль заставлене вазонами та про інші дрібні деталі, які допоможуть візуально збільшити простір, особливо якщо приміщення кухні малогабаритне. Відповідно, з меблів на кухні не повинно бути нічого зайвого, щоби члени сім’ї та гості не наштовхувались один на одного чи, бува, хто не перевернув каструлі й не попікся або не зачепив рукавом, наприклад, банки з варенням, що легко може трапитись не стільки з обережності, скільки за неправильного облаштування. Як слушно зауважують відомі дизайнери інтер’єрів, кухонні меблі повинні бути універсальні і практичні. Віддавати перевагу краще багатофункціональним меблям-«трансформерам» і різноманітним висувним механізмам.

Та особливу увагу під час оформлення інтер’єру кухні необхідно приділити робочій зоні, яка є місцем творчості кожної господині. Головні її елементи – фартух і стільниця, які разом є водночас і декоративною частиною дизайну кухні.

 

Штучне освітлення на кухні

 

Освітлення на кухні відіграє не менш важливу роль, ніж у кабінеті чи в іншому робочому місці в домі. Щоб не напружувати зір кожного разу під час приготування вечері, наполегливо рекомендується не обмежуватись однією люстрою над обідньою зоною, адже одна вона створюватиме тінь у робочій зоні. Кращим рішенням буде вмонтувати над стільницею точкові світлодіодні світильники. За допомогою них можна не лише рівномірно розподілити світло над робочою поверхнею, але й зекономити на електроенергії. Такий варіант додаткового освітлення – це ще й стильний елемент декору. Крім того, завдяки елементам штучного освітлення, як і предметам умеблювання, можна легко вдало поділити кухню на зони.


 

Стіна для записів на кухні – як креативний елемент кухонного декору

 

Однією з останніх тенденцій в облаштуванні сучасної кухні є пофарбовані під грифельну дошку стіна або ж фартух кухні. Таке дизайнерське рішення в інтер’єрі невпинно здобуває популярність не тільки через моду чи оригінальність в оформленні кухні, а насамперед через свою практичність. Чим зручна стіна з грифельним покриттям?

  • На стіні крейдою можна записувати меню, робити помітки з будь-якого приводу, наприклад щодо нового рецепту, складати список необхідних продуктів/справ на тиждень чи залишати повідомлення домашнім. Усі ці записи можуть супроводжуватись мотивуючими фразами або кумедними малюнками, які піднімуть настрій вам і вашим близьким. До того ж із записаним меню назавжди відпаде надокучливе запитання: «Що на обід?», а виведений на стіні рецепт позбавить необхідності тримати планшет чи смартфон на кухонних поверхнях. І хтозна, можливо, когось із членів сім’ї підштовхне самостійно приготувати страву.
  • Стіна, покрита фарбою, яка створює ефект поверхні шкільної дошки, – це, безумовно, потіха для малечі. Така незвичайна стіна в кухні привабить маленьких помічників, які почнуть більше проводити часу з мамою, вільно малюючи поруч. З такою стіною на кухні мама, зайнята біля кухонної плити, зможе наглядати за своїм чадом, не переживаючи, що малюк зіпсує своєю «творчістю» стіни інших кімнат дому. Крім того, можна займатися навчанням і розвитком дитини просто на кухні.

Для оздоблення в такий спосіб стіни чи робочого фартуха в кухні використовуємо матову латексну фарбу Sniezka Platinum® Magic. Вона володіє дуже високою стійкістю до миття та вологого протирання, що забезпечує багаторазове змивання. Різного роду забруднення, як от жирні плями від кухонної плити, легко змиваються. Так само за допомогою звичайної губки просто стерти сліди крейди. Досягти магії в побуті можливо!

Ще однією не менш важливою перевагою фарби Sniezka Platinum® Magic є те, що її легко наносити на поверхню, вона не розбризкується.

І останнє, але не за значимістю – така стіна в кухні з вашими нотатками надихатиме вас до творчої праці, створення власних кулінарних шедеврів і дасть змогу відчути себе справжнім шеф-кухарем! Приготування страв буде удвічі приємнішим!

 

 

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,                             

вул. Привокзальна, 1а                                 

Тел.: +38 (03259) 60-161                            

e-mail: press.releases@sniezka.ua                    

www.sniezka.ua

www.vidaron.com.ua

www.acrylputz.com.ua

www.sniezkanature.com

www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

www.vk.com/sniezkaua


Інформацію розміщено на правах реклами


Похожие статьи:
09.07.2018
3103
Сухие сборные полы – один из наиболее практичных и удобных вариантов устройства полов новоrо п...
27.02.2024
1590
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001