РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відновлюємо дерев’яну гойдалку: поради від Vidaron

Нанесення лакофарбових матеріалів допоможе захистити улюблену гойдалку від агресивного впливу навколишнього середовища
2205 18.06.2018 в 07:38




Любов до гойдалки виникає у ранньому дитинстві, коли ми ще й ходити добре не вміємо. Тоді гойдання викликає радісний сміх та породжує чимало приємних емоцій. З віком зовнішні емоційні прояви від катання на гойдалці зникають, але бажання бодай хвильку посидіти на ній усе одно непереборне. Тому й з’являються біля наших будинків гойдалки різноманітних конструкцій, які, здебільшого, споруджені з деревини.

Намагаючись захистити деревину гойдалки від агресивного впливу навколишнього середовища (вологість, температурні перепади, сонячне проміння, жучки, забруднення тощо) та зберегти неповторну природну красу її текстури, ми застосовуємо прозоре опорядження – нанесення лакофарбових матеріалів, які створюють прозоре захисно-декоративне покриття.



Правильне опорядження сприяє тому, що гойдалка приносить нам задоволення не лише під час катання на ній, а й під час її споглядання. Так би мовити милує око своїм неповторним виглядом. Проте у будь-якого захисно-декоративного покриття є певний термін експлуатації, після завершенні якого воно розтріскується, темніє та відшаровується від деревини. Особливо це проявляється після зими, оскільки цієї пори покриття зазнає найагресивнішого впливу природних факторів.

Що ж робити, коли ми виявили такі невідворотні зміни на улюбленій гойдалці? Відповідь проста – якомога швидше оновити покриття. Для цього рекомендуємо скористатися засобами ТМ VIDARON, а саме:

ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИМ ІМПРЕГНАТОМ


та ЗОВНІШНІМ ЛАКОМ




Ці засоби не лише забезпечують якісний і довготривалий захист деревини підкреслюючи її текстуру, а й гарантують екологічність.
Отож вибір лакофарбових матеріалів зроблено – приступаємо до відновлення дерев’яної гойдалки.

Насамперед усі поверхні деревини слід очистити від старого покриття. Для цього використовуємо шпатель або ніж та шліфувальну шкурку. Зернистість останньої підбираємо таким чином, щоб при видаленні старого покриття завдавати мінімальної шкоди деревині (шкурка із грубими зернами легко та швидко зішліфує старе покриття, але залишить «борозни» на деревині, які буде важко зашліфувати).



Видаливши старе покриття деревину гойдалки рівномірно шліфуємо, очищаємо від пилюки та наносимо ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON. Цей засіб ефективно захищає деревину від грибків, синяви, комах та руйнівного впливу атмосферних факторів. Імпрегнат можна нанести безбарвним, а за потреби змінити відтінок деревини – вибрати необхідний із палітри чотирнадцяти готових до використання кольорів.

Наносимо імпрегнат пензлем або губкою, старанно втираючи його у деревину. Після повного висихання нанесеного шару імпрегнату (орієнтовно 12 год) шліфуємо його шкуркою зернистістю 320, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню для нанесення лаку.

Через 24 год розпочинаємо декорування дерев’яної гойдалки ЗОВНІШНІМ ЛАКОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON. Лак запобігає розтріскуванню деревини, захищає її від впливу вологи, а сучасна формула UV NANO-BLOCKER запобігає втраті кольору під дією УФ-променів. Отримане з використанням цього лаку покриття володіє високою еластичністю, завдяки чому не розтріскуватиметься під час всихання та розбухання деревини. Лак наносимо пензлем при температурі навколишнього середовища від +5 до +25ºС. Орієнтовно через 12 год виконуємо обов’язкове міжшарове шліфування шкуркою зернистістю 320 і після цього наносити другий шар лаку. Два шари лаку забезпечують глибоке відображення текстури деревини.

Відновлення завершено. Тепер можна без зайвих турбот, спокійно погойдуючись, відпочивати й насолоджуватися затишком.

Джерело: vidaron
Інформація розміщена на правах реклами

Похожие статьи:
11.06.2018
8268
При проведении любых строительных и масштабных ремонтных работ обойтись без розеток невероятно сложн...
27.02.2024
1493
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2390
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001