РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.399 EUR: 41.968
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.399
EUR 40.000 41.000 41.968
USD 39.270 39.673 39.399
EUR 41.870 42.501 41.968
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Тепловий насос - вигідне опалення без газу, дров, труб і котлів

Зростання цін за комунальні послуги і різні види паливних матеріалів призводять до пошуків альтернативних способів опалення

4765 31.05.2018 в 08:32




Звичайні городяни і сільські жителі, власники сучасних приватних котеджів і заміських будинків, торгових комплексів, офісних центрів і банківських установ, все частіше замислюються про те, як опалювати приміщення без централізованого теплопостачання, як відійти від застосування газу, твердого палива та інших традиційних способів теплозабезпечення. Не варто довго зупинятися на недоліках чинних у багатьох приватних будинках газових котлів, тарифах, що ростуть надто швидко, про величезні рахунки за централізоване теплопостачання для жителів міст, що розвалюється, про відсутність вугілля або дров для сільського будинку з твердопаливним опаленням.

Зростання цін за комунальні послуги і різні види паливних матеріалів призводять до пошуків альтернативних способів опалення.

Необхідно також зауважити про нові стандарти комфорту в сучасному житлу. Як дешевше і компактніше організувати й опалення, й кондиціонування будинку або офісу?

Де ж вихід?

На сучасному ринку теплотехнічного обладнання найбільш затребуванимитаі економічно вигідними за нинішнього рівня цін і тарифів, є повітряні теплові насоси, прості в монтажі й управлінні. Саме економне опалення без газу, дров, труб і котлів, із використанням альтернативних джерел теплової енергії, можливе лише за використання теплонасосного обладнання. Причому один тепловий насос виконує завдання не тільки обігріву будинку та нагріву води, а й охолодження кімнат у літню спеку. Це один мультифункціональний агрегат замість трьох - котла, кондиціонера та бойлера!

Це варіант підійде найкраще для будинків або багатоповерхівок із незалежним індивідуальним опаленням. І вже часті випадки установки повітряних теплонасосів у квартирах із індивідуальними газовими котлами. Тенденції відходу від централізованих тепломереж розвиваються і реалізуються не тільки окремими будинками, а й цілими населеними пунктами.

Чому тепловий насос вигідніший, ніж електричний або газовий котел

Конструкція теплонасосного агрегату поєднує в собі передові інноваційні технології в галузі опалення, кондиціонування і підігріву води з використанням енергії поновлюваних джерел. Витягуючи тепло з повітря, землі або водойми, теплонасос використовує електроенергію мережі в співвідношенні: 75% енергії альтернативних джерел і 25 % енергії електромережі. Після цього, кількість тепла, що надходить у систему опалення, - 100 %, тобто в 5 разів більше, ніж кількість витраченої електроенергії. Так найпростіше пояснюється економічна ефективність, а також високі показники продуктивності теплонасосних агрегатів із опалення та підігріву води.

Із урахуванням прогресуючого подорожчання імпортованого газу і високої вартості інших видів енергоносіїв, застосування теплових насосів для опалення, ГВП (гарячого водопостачання) і холодопостачання стало найбільш економічно вигідним. Причому тенденції розвитку та впровадження теплових насосів заохочуються і прогресивно розвиваються у всьому світі, зокрема, і в Україні. Економія поточних витрат при заміні електрокотла, газового котла або котла на твердому паливі повітряним тепловим насосом може досягати 80 %!

Сучасне опалення за допомогою теплових насосів

Сучасне теплонасосне обладнання зарекомендувало себе як  високотехнологічне енергоефективне обладнання, що застосовується як у нових, так і під час реконструкції старих опалювальних систем.

1. Установка повітряного теплового насоса на новому об'єкті

У новому будинку, де встановлена ​​система опалення з тепловим насосом, проектом системи теплопостачання передбачені контури з низькотемпературним розподілом тепла: замість батарей встановлені вентилятори доводчики - фанкойли, що прекрасно працюють на опалення та кондиціонування, а також контури теплої підлоги або теплих стін (макс. Т води = +45° С). Така система не тільки забезпечує будинок гарячою водою та опаленням, а й відмінно охолоджує обрані кімнати в спеку. Це найбільш економічний за витратами варіант системи, оскільки низька температура теплоносія вимагає для нагріву менше електроенергії з мережі.

2. Модернізація чинної  системи опалення за допомогою теплового насоса

Для впровадження теплового насоса в систему опалення з встановленими радіаторами, яка  уже існує, наприклад, замість газового котла, найвигідніше встановлювати високотемпературні моделі теплонасосів. Якщо ж у системі опалення є теплі підлоги або стіни, то можлива установка середньотемпературних моделей, які самостійно або в парі з встановленим котлом економно обігріють будинок або нагріють воду для кухні, ванної або басейну.

Можлива також установка середньотемпературних теплових насосів повітря-вода й у змішаних системах, де до 70% системи складають контури з теплою підлогою і до 30% припадає на радіатори. Влітку такий тепловий насос відмінно охолоджує приміщення будинку/квартири/офісу.

Інтелектуальна система управління теплового насоса не тільки регулює роботу окремих опалювальних контурів, а й автоматично підключає, у разі необхідності, резервне джерело тепла (вбудований електронагрівач або резервний котел).

За результатами реальних спостережень розміри платежів скорочуються більш ніж наполовину або ще більше, залежно від попереднього варіанту системи опалення.

Моделирование результатов годовых затрат для теплового насоса MYCOND серии Arctic Home Smart мод. MHCS 065AHS представлено диаграммой.

Екологія, економія платежів, незалежність

За вартістю витрат на експлуатацію теплові насоси вигідніше, ніж усі інші види сучасного опалення. Купити і встановити тепловий насос у квартирі або будинку досить дорого, - це високотехнологічне обладнання з розумним управлінням. Однак, навіть встановлюючи його для бізнесу або купуючи його для приватного будинку за допомогою програм «зеленого» кредитування, власник одразу відчуває вигоду і реальну економію витрат, особливо з використанням тарифу на електроопалення.

Тепловий насос не тільки забезпечує незалежність від теплогенерувальних компаній, він не забруднює навколишнє середовище, зберігає природну чистоту міст і сіл. Тому теплонасосні системи опалення та кондиціонування, що використовують альтернативні джерела енергії, стали пріоритетними для застосування в сучасних містобудівних проектах.

Джерело: aclima.ua 

Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
15.05.2018
5196
Экологическая чистота считается очень значимым параметром, к тому же многие натуральные материалы, в...
14.11.2023
2616
Чому відбувається падіння цін на сонячні панелі і як це впливає на наше повсякденне життя?...
03.08.2020
4869
Практичні експертні поради щодо того, як правильно використовувати воду в повсякденному житті...
0001