РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Державно-приватне партнерство – це сучасний підхід у розвитку професійної освіти України

11 травня 2018 року компанія «Снєжка-Україна» відкрила навчально-практичні центри «Śnieżka» та «VIDARON» у державному навчальному закладі  «Вище професійне училище №2 м. Херсона»
3058 17.05.2018 в 09:20



Сьогодні підвищення рівня професійної освіти в Україні є вкрай важливим аспектом у доктрині підготовки кваліфікованих робітничих кадрів в нашій державі. Тому цьому питанню приділяється посилена увага з боку Міністерства освіти і науки України. Адже навчальний процес у закладах професійної освіти має бути орієнтований на реальні потреби ринку праці.

Сучасна система професійної освіти має сприяти всебічному розвитку молодих фахівців і водночас  навчальні програми  та виробнича практика професійних освітніх закладів  мають базуватися на впровадженні й освоєнні учнями новітніх технологій та матеріалів. У нинішніх реаліях  зміст професійної освіти повинен набути нового якісного рівня. Нові методи навчання, наповнення навчального контенту інноваційними технологіями дозволять навчальним професійним закладам здобути довіру і прихильність абітурієнтів. Задля цього нині навчальні установи активно налагоджують співпрацю із вітчизняними та міжнародними підприємствами, які є ключовими носіями передових технологій. Таке співробітництво триває в рамках державно-приватного партнерства і дає змогу виробникам ділитися з майстрами, учнями професійних навчальних закладів досвідом і знаннями щодо застосування матеріалів на основі інновацій. А це, своєю чергою, забезпечуватиме високий рівень підготовки висококваліфікованих робітників.

Впродовж чотирьох років ТОВ «Снєжка-Україна», відомий виробник лакофарбових матеріалів в Україні, співпрацює із навчальними закладами професійної освіти будівельного спрямування. Компанія за підтримки Міністерства освіти і науки України, з яким у листопаді 2016 року  підписала Меморандум про співпрацю, відкриває навчально-практичні центри в усіх регіонах України, зокрема для підготовки малярів створює НПЦ «Śnieżka», для навчання столярів – НПЦ «VIDARON»,  для фахівців за професією  «Монтажник систем утеплення будівель»  – НПЦ «FOVEO TECH». Відповідно у професійних навчальних закладах, де функціонують такі навчальні осередки від виробника, в освітню програму упроваджено вивчення та практичне застосування сучасних лакофарбових матеріалів, які виготовляє Група компаній «Śnieżka» на основі інновацій. Навчальним планом передбачено, що спеціалісти компанії «Снєжка-Україна» також кілька разів у рік проводитимуть семінари й майстер-класи для викладачів виробничого навчання й учнів. Варто зазначити, що після ґрунтовного засвоєння матеріалу з використання сучасних виробів у будівельній та деревообробній галузях, виробник видаватиме слухачам навчальної програми відповідні  сертифікати.

 

11 травня 2018 року компанія «Снєжка-Україна» відкрила навчально-практичні центри «Śnieżka» та «VIDARON» у державному навчальному закладі  «Вище професійне училище №2 м. Херсона». Кожен центр за відповідним професійним напрямом обладнаний класом теоретичної підготовки та виробничою майстернею. Тож учням створені усі умови для повноцінного опанування теоретичних знань та здобуття практичних умінь й вдосконалення професійних навиків. Під час урочистої церемонії генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь, зокрема сказав: «Сподіваюся, що навчально-практичні центри «Śnieżka» та «VIDARON»  стануть ефективними осередками для учнів Вищого професійного училища №2 у Херсоні, які  відтепер опановуватимуть навчальний матеріал за допомогою сучасних лакофарбових виробів з інноваційними технологіями та матимуть змогу перейняти найкращу практику і європейський  досвід».

У святкових заходах з нагоди відкриття навчально-практичних центрів до Вищого професійного училища №2 м. Херсона прибуло чимало гостей, зокрема, представники Міністерства освіти і науки України,  Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської міської ради, керівники навчальних закладів професійної освіти з різних областей України.

З нагоди відкриття центрів секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко зазначила, що місто Херсон, підприємства Херсонщини потребують якісних умінь і навиків, які учні здобувають у Вищому професійному училищі №2.

 

Сергій Коваленко, державний експерт експертної групи з питань управління державно-приватного партнерства директорату професійної освіти МОН України, підкреслив, що державно-приватне партнерство сприяє осучасненню й інноваційним підходам у розвитку системи професійної освіти України.

«Відкриваючи центри «Śnieżka» та «VIDARON», ми маємо можливість вийти на вищий рівень якісної підготовки малярів і столярів,» - наголосив Олександр Супрун, директор Вищого професійного училища №2 м. Херсона.

У день урочистостей усі присутні мали змогу оцінити потенціал й можливості новостворених центрів під час огляду їх матеріально-технічної бази. Водночас учні училища демонстрували набуті навики щодо нанесення лакофарбових матеріалів на поверхні. Адже у закладах професійної освіти практичні відпрацювання вихованців відіграють надзвичайно важливу роль у   підготовці конкурентоздатних робітників будівельної та деревообробної галузей.

Тож професійна освіта України має розвиватися, орієнтуючись на сучасні виклики ринку праці, та залучати різноманітні форми тісної взаємодії із роботодавцями й соціальними партнерами.

 
Джерело: www.sniezka.ua 
Інформацію розміщено на правах реклами

 

Похожие статьи:
04.04.2018
2885
Технології Cat® Connect значно підвищують продуктивність і безпеку, а також знижують витрати. Кр...
24.07.2023
1587
Почему стоит установить видеонаблюдение на строительных объектах и какие есть решения для обесп...
0001