РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Різнобарвна дерев'яна огорожа

Цегла і метал усе частіше поступаються деревині, коли йдеться про вибір матеріалу для огорожі. Дерев’яна огорожа символізує успішність власника будинку, вона елегантна, екологічна і завжди відповідає модним тенденціям

2007 19.04.2018 в 10:46



Цегла і метал усе частіше поступаються деревині, коли йдеться про вибір матеріалу для огорожі. Дерев’яна огорожа символізує успішність власника будинку, вона елегантна, екологічна і завжди відповідає модним тенденціям.

Якщо уважніше розглянути сучасні дерев’яні огорожі, то одразу впадає в око величезне різноманіття дизайну. Проте їх об’єднує одна спільна риса – ставка на візуальне враження, велику роль у формуванні якого відіграють різнобарвні емалі, до яких належить і ОЛІЙНО-ФТАЛЕВА ŚNIEŻKA SUPERMAL.

Є кілька основних конструкцій дерев’яної огорожі: класична, частокіл, штахетник, драбинка, решітка. Нині найпопулярнішим є фарбований штахетник, що може бути як легким (із великими проміжками між штахетами), так і максимально закритим. Окрім того, штахетник можна зробити оригінальним і привабливим, підібравши оптимальний малюнок, відстань між дощечками і форму вершечка. І ще один момент: щоб огорожа слугувала впродовж тривалого часу, її слід виготовляти з міцних і стійких до впливу навколишнього середовища порід деревини, а саме з дуба, ясена, акації або модрини.

Та потрібна деревина – це лише половина шляху для досягнення естетичного вигляду огорожі та її довговічності. Друга невід’ємна половина – різнобарвні емалі, що забезпечать тривалий і якісний захист деревини від вологи, дощу, снігу, грибків та жучків. Але, як то кажуть, немає нічого вічного, тож з часом огорожу доводиться оновлювати. І саме зараз настала така пора, оскільки осінньо-зимові погодні умови наклали відбиток на зовнішній вигляд.

Перш за все очищуємо огорожу від старого покриття. Для цього використовуємо дротяну щітку або шліфшкурку. Щоб пришвидшити і полегшити процес, можна скористатися шліфувальною машинкою. Якщо старі покриття добре тримаються деревини, то їх можна не видаляти, а лише пошліфувати дрібнозернистим шліфувальним папером. У тих місцях, де старе покриття видалено, шліфуємо деревину вздовж її волокон.

Підготовку огорожі до фарбування завершуємо очищенням від пилюки та інших забруднень. Засмолені або жирні місця промиваємо очищеним бензином і даємо їм висохнути.

Тепер можна починати втілювати художні задуми. Наприклад, штахети можна почергово пофарбувати у різні кольори або розфарбувати горизонтально. Фантазію різнобарв’я можна не стримувати, адже ОЛІЙНО-ФТАЛЕВА ЕМАЛЬ ŚNIEŻKA SUPERMAL налічує 22 готових до використання кольорів у глянцевій версії і10 – у матовій.

Перед нанесенням емаль слід ретельно розмішати, а за потреби ‒ розбавити розчинником для олійно-фталевих засобів. Під час фарбування температура навколишнього середовища має  перевищувати +10˚С. Фарбуємо огорожу пензлем з м’якою щетиною або валиком (ним важко, а іноді й неможливо дістатися між штахети, щоб пофарбувати торці). Також можна скористатися методом пневматичного розпилення, який є найшвидшим. Проте використовувати його доцільно для фарбування класичної огорожі, коли дошки щільно припасовані одна до одної. При фарбуванні штахетника фарба потрапляє між штахети і таким чином зростають її витрати. Що більша відстань між штахетами, то більшими будуть затрати емалі.

Наступний ШАР ОЛІЙНО-ФТАЛЕВОЇ ЕМАЛІ ŚNIEŻKA SUPERMAL можна наносити лише після висихання попереднього, тобто приблизно через 24 год. Двох шарів емалі достатньо для досягнення якісного і барвистого покриття. Винятком є випадок, коли старе покриття було чорного кольору, а нове наносимо білого або навпаки. У такому разі для усунення перебивання старого покриття може знадобитися більша кількість шарів.




ОЛІЙНО-ФТАЛЕВА ŚNIEŻKA SUPERMAL стійка до механічних і атмосферних факторів, а кольори сформованого з її використанням покриття яскраві та не вигоряють. Отож оновлена цією весни дерев’яна огорожа тривалий час буде як нова.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,                             

вул. Привокзальна, 1а                                 

Тел.: +38 (03259) 60-161                            

e-mail: press.releases@sniezka.ua                    

www.sniezka.ua

www.vidaron.com.ua

www.acrylputz.com.ua

www.sniezkanature.com

www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

www.vk.com/sniezkaua


Джерело: sniezka.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
30.03.2018
1557
Проектуєте свій будинок? А чи не забули ви про водостічні системи? Або вирішили заощадити і відмовит...
27.02.2024
1588
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001